“Марек” втори в класирането, готви се за дербито с ФК “Кюстендил”

Мачът от 19-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Надежда” и „Марек” се игра на най-лошия терен в Югозападна България. Това не позволи на гостите да разгърнат докрай възможностите си. Двата отбора направиха нулево равенство през първото полувреме.

През втората част по-добрият отбор отново бе този на „Марек”. Съвсем логично резултатът бе открит в 60-ата минута от Милен Иванов с глава, който получи удобна топка от Христо Каймакански. На няколко пъти по-късно футболистите на гостите създадоха чисти голови положения, но те не бяха оползотворени. Изненадата в мача дойде в 86-ата минута. Тогава бе отсъден фаул в полза на домакините. След центриране най-съобразителен се оказа Никола Борисов, който с глава изпрати топката в мрежата зад стража на „Марек” за 1:1.

Със спечелената само една точка в този двубой отборът на „Марек” остана на второ място във временното класиране с 43 точки, наравно с „Вихрен” (Сандански) и „Беласица” (Петрич), а временен водач стана ФК „Кюстендил” с 44 точки. Досегашният водач „Беласица” (Петрич) има изигран един мач по-малко.

В събота, 6 март, на стадион „Бончук” ще се играе дерби мачът на кръга между отборите на „Марек” и ФК „Кюстендил”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ