„Марек-Дигеста” спечели първа шампионска титла по тенис на маса в историята на клуба

Стефан Димитров спечели шампионската титла по безапелационен начин.
  • Дупнишки клуб записа името си в историята с престижния трофей от Висшата лига при мъжете

  • Стефан Димитров и Йоан Величков обраха всички златни и сребърни медали от Държавното индивидуално първенство до 12 г. в Каварна

Клубът по тенис на маса в Дупница „Марек-Дигеста” официално получи първата шампионска титла при мъжете в историята си. Младите надежди на клуба пък показаха, че уверено вървят по стъпките на по-големите.

Йоан Великов и Стефан Димитров заедно с треньорите Емилия Ганчева и Веселин Георгиев

По безапелационен начин и без нито един загубен гейм дупнишкият тенисист Стефан Димитров завоюва шампионските титли във всички дисциплини на Държавното индивидуално първенство до 12 години – индивидуално, двойки момчета, както и при смесените двойки. Надпреварата се проведе на 24 и 25 май в град Каварна, като състезателите на СКТМ „Марек-Дигеста” Стефан Димитров и Йоан Величков не оставиха никакви шансове на връстниците си от цяла България и обраха всички златни и сребърни медали. В битката за първото място двамата дупничани се изправиха един срещу друг. Стефан надделя и спечели шампионската титла на България. Двамата в тандем буквално отвяха конкуренцията си на двойки и отново без загубен гейм завоюваха златото. В смесените двойки отново се оформи дупнишки финал. Стефан Димитров заедно с партньорката си Сиделя Мутлу (Ардино) се изправиха срещу Йоан Величков и Елиф Ибрям (Момчилград). След страхотна и оспорвана среща Стефан и Сиделя се окичиха със златните медали.

Мъжкият отбор на СКТМ „Марек-Дигеста” е най-добрият отбор в България.

Междувременно в Русе се проведе последният кръг от Финалната четворка на Висшата лига при мъжете. Дупнишкият тим беше официално награден като новия шампион на България за сезон 2018-2019 година. Титлата е първа, историческа за клуба, и единствената липсваща до този момент в богатата му витрина.
„Този невероятен успех на Стефан Димитров се случва много рядко, затова съм много горд с него! Благодаря за положените грижи както от треньорите Емилия Ганчева и Веселин Георгиев, така и от родителите. Не на последно място благодаря на кмета на града инж. Методи Чимев за подкрепата през цялата година. Шампионската купа за мъже от Висшата лига е вече във витрината на клуба и всички, които желаят, могат да посетят музея на клуба и да разгледат. Всичко това, което си бяхме пожелали в началото на сезона, по случай 70 години тенис на маса в град Дупница, по проекта „Марек-Дигеста”, стана реалност! Тази седмица ни предстои и участие в ДОИП за младежи до 21 години, където амбициите ни отново са за призови места. Накрая, заедно с треньорите и състезателите, ще направим равносметка за изминалия сезон”,  коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.