„Марек“ е длъжен да победи последния в класирането

Марекчани изпращат годината с важно домакинство на своя стадион „Бончук“.

„Марек“ посреща „Перун“ (Кресна) в последния си официален мач за 2019 година. Дупничани сложиха край на негативната си серия без победа в миналия кръг, когато удариха с 1:0 като гост „Пирин“ насред Разлог. Сега момчетата на наставника Цветан Видински приемат друг от основните си конкуренти в битката за оцеляване. Победата за дупнишкия клуб е без никаква алтернатива, като една победа срещу тима от Кресна ще бъде с цената на шест точки. В момента марекчани са на 15-о място, точно над чертата на изпадащите, с 12 точки. Кресненци са последни с едва 7 пункта.
Дупничани ще бъдат без наказаните Александър Близнаков, Симеон Димитров и Николай Ганчев, които са със спрени състезателни права за 4 срещи след разправиите, получили се при домакинската загуба с 2:3 от „Спортист“ (Своге).
Както вече „Вяра“ писа, напрежението сред футболната общественост в Дупница придобива все по-големи размери. На 3 декември предстои Общо събрание, на което ще стане ясно кои фигури ще влязат в новото ръководство. Преди това обаче футболистите са длъжни да победят последния в класирането и да посрещнат 2020 година малко по-спокойни.
Срещата е в събота от 14 часа на стадион „Бончук“.