„Марек” завърши сезона на 10-о място в Югозападната трета лига

Футболистите от Дупница събраха актив от 41 точки в третия ни ешелон.
  • Дупничани загубиха с 0:1 гостуването си на „Оборище” в Панагюрище, трима юноши се появиха в игра след почивката

„Марек” приключи сезона в Югозападната трета лига с минимална загуба. Дупничани се представиха добре и показаха стойностна игра, но в крайна сметка загубиха с 0:1 гостуването си на „Оборище” в Панагюрище. Победният гол за домакините бе отбелязан десет минути преди почивката. Петър Петров отправи добър удар от разстояние, с който матира вратаря на марекчани Костадин Гоцев за 1:0. Няколко минути по-късно „Оборище” можеше да увеличи преднината си, но удари греда.
През втората част възпитаниците на наставника Цветан Видински бяха далеч по-активни и затрудниха максимално съперника си. Още в първата минута след подновяването на играта Джордж Николов от дупнишкия клуб вкара гол, който обаче бе отменен заради засада. След десетина минути Робертин Атанасов също реализира попадение, което отново бе отменено поради вдигнат флаг на страничния съдия. През втората част в игра за дупничани се появиха и трима от юношите на клуба, които извоюваха оставането в Елитната група до 19 години. Стоил Борисов, Иван Георгиев и Симеон Димитров се понравиха с играта си и нагледно показаха, че ще бъдат част от основния състав на мъжкия отбор през следващия сезон.
Така „Марек” завърши на 10-ото място в крайното класиране на Югозападната трета лига. Дупнишкият клуб записа 11 победи, 8 равенства и 15 загуби при голова разлика 35:37 и актив от 41 точки.
„Оборище” пък приключи на втората позиция със 75 пункта и е в очакване на покана за участие на бараж за попълването на Втора лига.