“Марек” загуби с 0:2 визитата си на “Спортист” (Своге)

“Марек” записа поражение с 0:2 при гостуването си на “Спортист” (Своге) в мач 14-ия кръг на Втора професионална лига.

Началото на двубоя не беше никак добро за дупнишкия клуб, след като Деян Христов от домакините даде преднина на своите след само 9 минути игра.

В 22-ата минута Спортист получи право да изпълни дузпа. Дуде Ндонгала намери много добре Илия Русинов в наказателното поле и той бе повален от дупнишки защитник. Зад топката застана Деян Христов, който стреля в центъра на вратата, но стражът на марекчани Костадинов успя да избие с крак.

Марек отправи опасен изстрел в 35-ата минута чрез Александър Близнаков, който обаче мина над вратата. Малко преди края на първата част Галин Ташев опита да изненада Константин Костадинов, но топката профуча покрай гредата.

Втората част също започна по възможно най-лошия начин за марекчани, които бяха наказани от Илия Русинов само шест минути след подноявяването на играта.

От треньорския щаб на “Марек” подчертаха, че те също са имали своите ситуации за попадение, но за пореден път показаха старата си слабост в атака. Милен Иванов, Христо Каймакански, Филип Ангелов и Димитър Владимиров имаха своите шансове за гол, но до такъв в актива на дупничани така и не се стигна.

Димитър ИКОНОМОВ

Снимка: Фейсбук страница на “Спортист” (Своге)