„Марек” започва новия сезон с гостуване в Етрополе и домакинство на фаворита „Вихрен”

Младите футболисти от Дупница ще трябва да тренират усърдно за тежките мачове от новия шампионат.

„Марек” ще има тежки моменти на старта на Югозападната трета лига. Дупничани ще започнат сезон 2019/2020 с гостуване на „Чавдар” (Етрополе). Този отбор се слави като типичен домакин и трупа точковия си актив предимно пред своя публика. През миналия шампионат тимът от Дупница загуби тежко визитата си в Етрополе с 1:5.
В първото си домакинство през новото първенство марекчани ще имат още по-трудна задача. На стадион „Бончук” във втория кръг ще гостува „Вихрен” (Сандански), който е считан за най-големия фаворит за първото място. След това „Марек” ще гостува на коравия отбор на „Банско”, а в четвъртия кръг момчетата на наставника Цецо Видински ще почиват. Това се налага поради отказването на новака „Чико” (Бяга), който не подаде документи за участието си в дивизията. По този начин всеки, който по програма трябваше да играе с тима на пазарджишкото село, ще почива.
От ръководството на „Марек” коментираха, че програмата за първите кръгове наистина е доста тежка, но младите момчета ще се опитат да стартират сезона по подобаващ начин.
На жребия вчера стана ясно и че от Югозападната трета лига този сезон ще изпадат само два отбора, а не цели четири, както предварително се смяташе. Първият в крайното класиране ще влезе директно във Втора лига.