„Марек” започна зимната си подготовка с 24-ма футболисти

Дупнишките футболисти ще тренират изцяло при домашни условия. 
  •  Цветан Видински: Ще ни бъде много трудно, но тези млади момчета получават голям шанс да се докажат

    „Марек” започна зимната си подготовка с 24-ма футболисти. Малко след 15,30 часа вчера домакинът Димитър Гущеров лисна кофа с вода за успех през новата година, след което избраният наскоро президент и наставник на тима Цветан Видински изведе дупничани за първата им тренировка през 2020 година. Минути по-рано отец Кирил отслужи тържествен водосвет за здраве в съблекалнята на дупнишкия клуб. През целия си живот той е фен на „Марек” и разказа част от славната история на отбора пред младите играчи, опитвайки се да ги окуражи.

    Домакинът Димитър Гущеров лисна кофа с вода за успех пред погледа на Даниел Георгиев, вратаря Пламен Младенов и отец Кирил.

    Новите трима футболисти на стадион „Бончук” са 17-годишният вратар Константин Костадинов, който се завръща в родния си град след престой в школата на столичния „Септември”. Другите двама нови състезатели са две млади момчета от юношеските гарнитури на „Левски” и „Берое”. Засега те са на проби и ако успеят да впечатлят треньорския щаб по време на заниманията, ще останат за пролетния полусезон в Югозападната трета лига.
    На този етап напусналите „Марек” остават само двата – капитанът Росен Йорданов и Евгени Гроздин. Те избраха да продължат кариерите си във ФК „Кюстендил”, където ще получават по-големи месечни възнаграждения.
    „Промяна в положението на нашия клуб все още няма. Нещата са си постарому. Освен двамата напуснали всички други са си тук. Ще ни бъде много трудно, но тези млади момчета получават голям шанс да се докажат. Наистина сме много, много млад отбор. Не можахме да намерим треньор.

    Цветан Видински

    Проведохме няколко разговора с други хора, но при положение, че бюджетът не ни се увеличава, не можем да си позволим да вземем външен човек. Румен Стоянов прояви инициатива, но той си има условия. Това е човек с име, който е дал много за „Марек” и е показал много добри треньорски качества. Иска да си подреди нещата, както той си прецени, а не както ние му предложим. Иво Тренчев пък ми каза директно, че не си затваря вратата за нашия клуб, но за момента това не му е перспектива. С привличането на Костадин Константинов увеличаваме конкуренцията на вратарския пост. Той е едно много талантливо момче. Имах разговор с трима футболисти, които са играли в „Б” и дори и в „А” група. Но те искаха доста високи финансови възнаграждения и няма как да ги привлечем в момента. А и честно казано, не искам да деля отбора на високоплатени футболисти и такива с ниски заплати. По този начин се създава напрежение. Не може едни момчета да взимат 300 лева, а други над 1000. Не искам да има такъв контраст в заплащането на футболисти. Трябва да изградим един добър колектив, а след това и един добър отбор. Без момчетата да са сплотени, нещата няма как да се получат”, каза новоизбраният президент и наставник на дупнишкия клуб Цветан Видински.
    Зимната подготовка ще протече изцяло на местна почва. Дупничани започват с по едно занимание на ден, като в по-късен етап ще се премине и на двуразови тренировки. Договорени са общо 6 контролни срещи, като първата от тях е насрочена за 18 януари, като съперник е „Перун” (Кресна).