„Марек” и „Пирин” (Разлог) си поделиха по точка в интересен мач

Срещата на стадион „Бончук” предложи много напрегнати ситуации.
  • Дупнишките футболисти надиграха гостите, но не успяха да реализират положенията си за гол

  • Срещата бе изгледана лично от президента на дупнишкия клуб Борис Паризов

„Марек” и „Пирин” (Разлог) не успяха да си отбележат гол, завършвайки 0:0 в един от най-интересните двубои от 21-вия кръг на Югозападната трета лига. На своя стадион „Бончук” дупничани надиграха гостите пред около 300 свои фенове и могат да съжаляват, че не спечелиха трите точки.

Цветан Видински

Съставът на марекчани беше измъчван от кадрови проблеми, но заместниците на отсъстващите петима титуляри се справиха с тежката задача. Срещата бе изгледана лично от президента на дупнишкия клуб Борис Паризов. Първото по-сериозно положение за гол се откри пред крилото на „Марек” Димитър Владимиров, който не успя да засече центриране към него. В 30-ата минута капитанът на гостите Цветан Варсанов проби отляво и подаде по чудесен начин към останалия непокрит в малкото наказателно поле Мартин Татаров. Последният обаче не успя да намери рамките на вратата от непосредствена близост, пращайки топката над вратата. Минути преди края на първата част отново Владимиров от домакините бе близо до попадение, но коженото кълбо не намери целта.
След почивката мачът стана по-двуостър, а страстите на терена се разгорещиха. От „Марек” поискаха Боян Стойнов от разложани да бъде изгонен, след като извърши две груби нарушения в рамките на само няколко минути. Халфът на „Пирин” обаче получи само жълт картон и доигра мача. Тимът от Разлог пък имаше претенции за дузпа за игра с ръка на дупнишки футболист в наказателното поле след удар от фаул, но главният арбитър не посочи бялата точка. Пореден пропуск за домакините направи Митко Владимиров, докато Иван Кирев и Николай Хаджиниколов от разложани не успяха да поразят вратата на Костадин Гоцев.
След срещата наставникът на „Марек” Цветан Видински бе на мнение, че отборът му е изгубил поредните две точки.
„Трябва да виждаме това от нашия тим като желание, агресия и старание. Може да сме малко по-съсредоточени в предни позиции и нещата ще се получат. Хората на трибуните до последно бяха под напрежение и бяха зад момчетата, което е много хубаво.

Христо Джоджов

Това е начинът. Според мен „Пирин” (Разлог) са един от добрите отбори в групата. Те явно си казаха, че се борят за второто място. Отсъстваха ни пет човека, отпред заложихме на младия Ники Ганчев и нямахме типичен централен нападател. През първото полувреме имахме четири чисти положения и още две през второто, така че трябваше да спечелим. Съперникът ни имаше доста по-малко. Имахме претенции към съдията, защото нашите фаулове бяха декорирани директно с жълт картон, явно по някакви европейски стандарти. За техните нарушения картоните бяха спестени. Арбитърът можеше да изгони един от централните им защитници, както и номер 8 в средата на терена, но не го направи. Според мен момчетата се справиха, имайки предвид, че през седмицата преди мача прекроявах състава цели три пъти”, заяви младият специалист.
Неговият колега Христо Джоджов сподели, че е очаквал повече от своите възпитаници.
„Наистина очаквах малко повече от нашия отбор. Имахме три стопроцентови голови положения. През първото полувреме Марти Татаров изпусна на празна врата от 3-4 метра, а през второто полувреме Иван Кирев също пропусна много изгодна позиция. Накрая пък Николай Хаджиниколов с глава от 2 метра не успя да отбележи. Който желае победата повече и който си вкара положенията, той ще спечели. През втория полусезон като проблем ни се очертава завършващият удар. Срещу „Вихрен” (Сандански) също пропиляхме много изгодни ситуации. Не можем да разчитаме само на 0:0, никой не ни е гарантирал, че защитата ни няма да се пропука. В крайна сметка поздравявам отбора за желанието, което показа, и гледаме напред. Аз лично нямам претенции към съдийството. Може понякога съдиите също да сбъркат, те също са хора”, каза предводителят на разложани.