Марек и Спартак (Плевен) завършиха наравно в Сапарева баня

В сряда от 13,00 ч на терена на стадиона в град Сапарева баня се игра контролния мач между отборите на Марек и Спартак (Плевен). Теренът не беше най-подходящият за игра, като на всичко отгоре и силния вятър попречи футболистите на двата тима да разгърнат докрай своите възможности. През първото полувреме вятърът даде предимство за отбора на Марек. Много умела тактика на старши треньора Танчо Калпаков, който даде указания да се упражни висока преса в половината на Спартак Плевен. Опитите на футболистите на двата отбора да стигнат до някаква голова ситуация се оказаха безуспешни, защото отново вина за всичко бяха атмосферните условия и недобрия терен.

През второто полувреме от отбора на Марек най-чистото голово положение проигра младия Добромир Панчаревски, който от 5-6 метра изпрати топката в ръцете на вратаря на гостуващия тим. По десния фланг Веско Любомиров слаломираше добре с топката и центрираше добре в наказателното поле на гостите, но така и не се стигна до отбелязване на гол. Отборът на Спартак (Плeвен) играеше по-прибрано в защита, разчитайки напред на контраатаки. Мартин Стоилов се опита отблизо да излъже вратаря на Марек Костадин Костадинов, но това не му се удаде. Като цяло срещата продължи с игра предимно в средата на терена и центрирания, които не донесоха нищо в двете врати.
„На база на условията – терен и атмосфера, резултатът е реален. Все пак се намираме в началния етап на подготвителния цикъл, има доста натрупана умора от досегашните тренировки, в които се наблягаше основно на физическите натоварвания. Доволен съм от старанието на момчетата на този етап. Дадох шанс на всички налични футболисти, включително и на новопривлечените Румен Сандев и Даниел Гогов, който от един ден напусна ФК Кюстендил и е при нас и игра на поста зад нападателя. Много се радвам, че привлякохме Даниел Гогов. Селекцията все още е отворен процес, но ще привлечем само още един красен футболист. В четвъртък е следващата тренировка с момчетата и в петък от 13 часа ще гостуваме за втори контролен мач срещу дубъла на Левски на стадион Герена”, сподели старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Марек Танчо Калпаков.

Красимир Бислимов-старши треньор на Спартак (Плевен): „Теренът, на който се игра контролния мач, не беше годен за игра, на всичко отгоре и силния вятър попречи мачът да стане интересен и ние – треньорите, да приложим това, което искаме, независимо че сме в подготвителен период. Жалко, че не се получи добър контролен мач. Иначе срещата беше много коректна и най-доброто бе, че завърши без контузии, което се дължи най-вече на поведението на футболистите и от двата отбора на терена. Първото полувреме за мен беше равностойно. През второто контролирахме е по-добре топката. По един пропуск в двете полувремена направиха Митко Русанов и Мартин Стоилов. Следващият ни контролен мач ще бъде в събота срещу отбора на Беласица (Петрич), като засега няма яснота за часа и терена за игра. До 25 януари ще бъдем на лагер в хотел в Сандански”.

Марек: Пламен Младенов, Александър Башлиев, Боян Стойнев, Стивън Ангелов, Христо Каймакански-повторен дебют-завърлан се от Чавдар Етрополе, Радослав Михалков, Милен Иванов, Александър Близнаков, Добромир Панчаревски, Росен Йорданов, Християн Джаджаров, Румен Сандев-дебют-привлечен от струмска слава Радомир, Даниел Гогов-дебют-привлечен от ФК Кюстендил, Костадин Костадинов, Теодор Тодоров, Веско Георгиев, Иван Калайджийски, Любомир Костов, Веско Любомиров, Валери Йорданов, Анжело Кючуков, Християн Георгиев

Снимка – Марек Завинаги