„Марек“ остава първи в Югозападната трета лига след изключителен обрат над „Оборище“ в последните минути!

„Марек" направи обрат срещу „Балкан”

„Марек“ постигна изключително драматичен успех с 3:2 над коравия отбор на „Оборище“ (Панагюрище).

На своя стадион „Бончук“ дупничани показаха огромни характер и воля за победа и обърнаха гостите с два късни гола, дело на Христо Каймакански и Васил Калоянов.

Двубоят беше много атрактивен и още от първия съдийски сигнал двата тима започнаха да се надиграват и да демонстрират красив футбол.

Дупнишкият клуб успя да поведе в 25-ата минута, когато точен бе Христо Каймакански.
Радостта на домакините обаче не трая много дълго и те получиха изравнителен гол само 13 минути по-късно, когато в прегръдките на своите съотборници се оказа Георги Нетов.

През втората част момчетата на наставника Светослав Георгиев се впуснаха в множество атаки, за да си осигурят победата, а с това и да се задържат на първото място в класирането.

Противно на логиката обаче „Оборище“ успя да поведе чрез Васил Тачев в 70-ата минута. Любопитно е да се отбележи, че гостите вкараха втория си гол с втория си удар по посока вратата на Константин Костадинов.

След като получиха попадение, марекчани се впуснаха в яростни атаки и бързо успяха да стигнат до обрат. Първо Христо Каймакански изравни за 2:2 в 80-ата минута с второто си попадение в срещата.
Само 120 секунди по-късно дойде и победният гол на Това попадение донесе изключително ценни точки на „Марек“, които може да се окажат с огромно значение за крайното класиране и евентуалното първо място в крайното класиране.

С победата дупничани събраха 52 точки и продължават да са на върха в Югозападната трета лига. Със същия актив е и “Вихрен”, който победи с 2:1 в гостуването си на „Чавдар“ (Етрополе).  „Беласица“ пък остава на трето място. Петричани завършиха 1:1 при гостуването си на ФК „Кюстендил“ и това дойде добре дошло на „Марек“.

Димитър ИКОНОМОВ