„Марек” падна от „Септември” в мач със 7 гола

Треньорът на дупничани Светльо Георгиев: Загубихме след индивидуални грешки в защита и неточен мерник на нападателите

 

„Септември” (Симитли) посрещна „Марек” (Дупница) за последна проверка преди официалното започване на шампионата. Мачът се игра на стадиона в Симитли на осветление и завърши с резултат 4:3 в полза за момчетата на Симитли.

Течеше първата минута, когато при самостоятелна акция от дълбочина Димитър Чечев успя да навлезе в наказателното поле на домакините, излъга и вратаря и изпрати кълбото в мрежата за 0:1. В 15-ата минута след поредна контраатака на гостите Александър Близнаков насочи топката към Димитър Панталеев и той с крак я отклони в мрежата зад стража на „Септември” за 0:2. Явно това поотпусна футболистите на „Марек” и в продължение на 15 минути след елементарни грешки в защитния си вал допуснаха резултатът да се промени на 3:2 след две попадения на Иван Михайлов и едно на Китан Василев от отбора на домакините. В 40-ата минута при добра комбинация между Александър Близнаков и Димитър Чечев топката бе насочена към Веско Любомиров, който не сгреши за 3:3.
През втората част на срещата мачът стана още по-интересен. Отборът на гостите държеше повече топката, но Веско Любомиров, Александър Близнаков, Димитър Владимиров не успяха от удобни позиции за поразят вратата на домакините. В самия край на срещата при центриране пред наказателното поле на „Марек” след груба грешка на защитата Боби Хазуров се възползва от ситуацията, овладя кълбото и с нисък плътен удар го изпрати в мрежата зад вратаря Евгени Спасов за 4:3.
„Независимо от загубата стана много добър мач, играейки срещу отбор от втора лига, в който са привлечени много класни футболисти. Допуснахме груби грешки отзад и неточна стрелба на нашите нападатели пред противниковата врата. Но контролните мачове са за това – да можем да видим къде грешим и да ги изчистим, за да не се повтарят по време на официалните срещи. Използвах 20 състезатели в този двубой, като Иван Георгиев и Николай Николов не взеха участие заради контузии”, сподели старши треньорът на „Марек” Светльо Георгиев.