Марек победи Септември в Симитли и вече чука на вратата на Втора лига

Снимки – Simitli Info

В мач от 6 кръг от втора фаза, група А за първенството на ЮЗ трета лига на „Арена Симитли” се срещнаха отборите на местния Септември и Марек от град Дупница. В първата третина от полувремето по-активни бяха футболистите на домакините. Постепенно гостите изравниха играта и за почнаха по фланговете да обсаждат вратата на Септември. В 18-та минута Христо Каймакански проби отляво и асистира на Николай Ганчев, който отблизо откри за 0:1. Попадението успокои Марек и дупничани взеха контрола върху мача. Последваха удари на Даниел Гогов и Георги Божилов, които не донесоха отбелязване на нови попадения. В самия край на полувремето Николай Ганчев имаше шанс след центриране отдясно в наказателното поле на домакините с глава отблизо да удвои, но ударът му с глава премина встрани от вратата на Иван Топалов.

През втората част на срещата гостите заиграха малко по-прибрано, разчитайки напред на контраатаки. Даниел Гогов отбеляза втори гол във вратата на Иван Топалов, но главният съдия Йото Гарабедов видя вдигнат флаг за засада и отмени попадението, което бе оспорвано от футболистите на гостуващия тим. В интерес на истината, домакините владееха по-трайно топката, но действията на защитата на Марек бяха много навременни и така и не се стигна до изравнително попадение. До края на полувремето беше без опасности пред двете врати. Футболистите на домакините опитаха с далечни центрирания, но това не им донесе положителен резултат.

 

След мача мнения дадоха:

 

Стефан Гошев, старши треньор на ФК Септември(Симитли): „Футболистите, на които гласувах доверие срещу лидера в групата и кандидат за промоция във Втора лига отбор на Марек,  се представиха по един много добър начин  и затвърдиха впечатленията за доброто представяне срещу Балкан(Ботевград) и Чавдар (Етрополе). За съжаление отново допуснахме фатална грешка, която реши изхода на мача. Отборът ни създаде достатъчно добри ситуации за отбелязване на гол, но имаме проблеми в тази фаза на играта, за която в бъдеще трябва да се намери решение и да не се допуска”.

Танчо Калпаков, старши треньор на ФК Марек(Дупница): „През първите 20 минути футболистите на домакините бяха по-активни и по-добре влязоха в играта. Постепенно чрез флангови атаки започнахме да атакуваме вратата на Септември, но за жалост не успяхме да ги доразвием. Ударите на Николай Ганчев и Георги Божилов не бяха точни срещу вратаря на домакините. Първият гол отбелязахме при бърза флангова атака, подета от Димитър Илиев отляво, последва пас към Христо Каймакански, той насочи кълбото успоредно в наказателното поле на домакините и намиращия се на втора греда Николай Ганчев поради вратаря Иван Топалов за 0:1. След попадението футболистите на Септемвриреагираха, опитаха да наложат натиск, но защитата ни бе на равнище и не се стигна до изравняване на резултата Домакините започнаха по-добре, владееха топката повече, но усилията им за отбелязване на гол не се осъществиха. Ние разчитахме повече на контраатаки. През второто полувреме Николай Ганчев отбеляза втори гол с глава, но бе отменен, според мен, несправедливо. До края на срещата не се стигна до сериозни опасности пред двете врати. Домакините опитваха да ни затруднят с далечни удари и центрирания в наказателното поле, но нашите защитници бяха много стабилни и реагираха навреме. Победата ни е напълно заслужена и доказахме, че ненапразно сме на върха на таблицата. От вторник стартира подготовката за следващия домакински мач от 7 кръг от втора фаза срещу дубъла  на ЦСКА (София)“.

Ташко СУЛЬОТОВ