„Марек” победи с класически резултат 3:0 „Миньор” (Пк) и продължава за Купа България

И двата тима заложиха на футболисти, които са с по-малко игрово време, и на юноши

 

 

„Марек” спечели с 3:0 срещу гостите от „Миньор” (Пк) в среща от турнира за Купата на България и продължава напред в надпреварата. В този мач и двата тима заложиха на футболисти, които са с по-малко игрово време дотук, както и на юноши.

„Жълто-черните“ можеха да открият резултата още в 1-ата минута на срещата, но ударът на Георги Недялков срещна гредата зад Костадин Гоцев. В 8-ата минута юношата на „Марек” Николай Ганчев проби през центъра на защитата на гостите и технично изпрати  топката в мрежата на гостите за 1:0. Миньор пък удари за втори път гредата в 45-ата минута. Тогава от воле стреля Денис Николов и разтресе напречния стълб. При контраатаката отново се разписа юношата на „Марек” Симеон Димитров. Той бе изведен отдясно и с хубав шут по диагонала разстреля пернишкия страж за 2:0.  В 65-ата минута резултата стана класически. Тогава Никола Парашкевов от гостите докосна топката с глава, а тя се оплете в мрежата на собствената му врата за крайното 3:0.

В следващия мач от турнира за Купата на България съперник на „Марек” ще бъде отборът на „Вихрен”. Срещата е насрочена за 6 септември в Сандански. Преди това, на 2 септември „Вихрен” ще бъде домакин на „Марек” на градския стадион в Сандански в мач за първенството.