Марек победи с 4:2 Пирин в Гоце Делчев и остана на върха на таблицата

Ташко СУЛЬОТОВ

На градския стадион в Гоце Дечев в мач от 15 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, се срещнаха отборите на местния Пирин и Марек от град Дупница. Срещата започна с превес на футболистите на Марек, които знаеха, че само при победа могат да останат в челото на таблицата. Гостите атакуваха повече по фланговете. В 18-та минута Росен Йорданов изведе на фланга Радослав Михалков, той му върна  топката в наказателното поле на домакините, последва шут и кълбото се оплете в близкия ъгъл на вратаря Любомир Георгиев за 0:1.

В 33-та минута се разигра бърза атака, като Веселин Любомиров насочи топката към Радослав Михалков, той на намиращия се на втора греда Георги Божилов, който с левачката изпрати топката в далечния ъгъл на вратаря на неврокопчани Любомир Георгиев  и резултата стана 0:2. В 36-та минута резултатът стана класически  за отбора на Марек, след като Александър Близнаков пое топката в централната част на терена и с далечен пас насочи кълбото към Веселин Любомиров, който майсторски с прехвърлящ удар направи безпомощен вратаря на домакините за 0:3. Минута по-късно главният съдия Мирослав Кузманов видя нарушение на Стивън Ангелов за дузпа – последва реакция на футболистите на Марек, обяснявайки на арбитър, че топката е извън наказателното поле, но той бе категоричен и посочи бялата точка, от която точен бе Иван Макриев и резултатът бе намален на 1:3. До края на първата част на срещата не бяха отбелязани нови голове.

През втората част на мача бяха извършени смени и в двата отбора. Отново играта се диктуваше от възпитаниците на Танчо Калпаков. Едва в 71-ва минута футболистите на гостуващия тим успяха да отбележат нов гол, с което доказаха преимуществото си на терена. Тогава след изпълнение на ъглов удар от Александър Близнаков намиращия се на втора греда Димитър Илиев засече топката към вратата на домакините и опитния Георги Божилов я довкара за 1:4. Две минути по-късно главният съдия отново видя нарушение при шпагата на Георги Божилов към футболист на домакините и отсъдената дузпа бе реализирана от Иван Макриев за 2:4. Последва натиск на футболистите на Пирин, но само веднъж след удар на техен футболист – Николай Николов – топката уцели страничната греда зад вратаря на Марек.

След срещата старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели: „В този мач футболистите, на които гласувах доверие, играха с много голяма доза желание и настроение, доминираха през цялото време и напълно заслужено спечелихме трите точки. Имахме и няколко фрапантни пропуска, но общо взето съм доволен от реализацията на създадените положения в този двубой. С тази победа напълно заслужено останахме на върха на таблицата. Вече мислим за дерби мача, който ще се състои в събота срещу отбора на Балкан (Ботевград) на стадион „Бончук“”.

С тази победа футболистите на Марек зарадваха силния човек  в  клуба, дългогодишен старши треньор и президент, който и в момента основно взема решенията  –   Цветан Видински – по повод неговия 44-ти рожден ден.

Марек: Константин Костадинов, Радослав Михалков, Боян Стойнев, Александър Башлиев,  Димитър Илиев, Александър Близнаков,  Георги Божилов, Веселин Любомиров, Стивън Ангелов, Джордж Николов, Росен Йорданов (Милен Иванов, Добромир Панчаревски, Анжело Кючуков, Кристиян Любенов, Симеон Димитров)