Марек размаза Кюстендил в дербито на Югозапада и поведе в класирането

Отборът на Марек се изкачи до първото място, след като успя да се наложи с класическото 3:0 над Кюстендил в дербито от 20-ия кръг на Югозападната Трета лига.   Срещата бе директен сблъсък между първия и втория, а опасните центрирания на домакините от Дупница успяха да матират съпротивата на “сините”.
И трите попадения паднаха след подаване по въздух, а Милен Иванов, Димитър Илиев и Евгени Тунтев бяха точни. Първите 15-ина минути бяха изцяло под контрола на дупничани. Още в първите 7-8 минути игра домакините успяха да нацелят два пъти гредата и изпуснаха шанса да открият резултата. В 20-та минута след центриране от ъглов удар топката стигна до Милен Иванов, който успя да надскочи вратаря на Кюстендил Борис Груев и вкара с глава за 1:0.
В 35-ата минута Кюстендил стигна до много красиво попадение, след като от ниско центриране Александър Александров успя да засече и директно от въздуха отклони топката, като така прескочи вратаря на Марек. В последствие обаче се оказа, че нападателят е бил в положение на засада и попадението не бе зачетено. В 41-та минута Марек вече водеше с 2:0. След центриране отляво Димитър Илиев успя да засече с глава и да вкара, за да покачи резултата.
В 85-ата минута след ново центриране от корнер домакините стигнаха и до трети гол. В наказателното поле Евгени Тунтев бе оставен непокрит, а той успя да поеме и от изключителна близост да простреля вратата на Борис Груев. С тази своя победа Марек се изкачва до първото място в класирането, като изпреварва днешния си съперник Кюстендил. Дупничани са с актив от 46 точки, докато “сините” са с 44.
Третият и четвъртият във временното класиране Вихрен (Сандански) и Беласица) обаче дебнат, след като и двата тима са с по 43 точки и не са изиграли все още мачовете си.
МАРЕК 3:0 КЮСТЕНДИЛ 1:0
М. Иванов (20) 2:0 Илиев (41) 3:0 Тунтев (85)
Стартови състави:

Марек: 12. Пламен Младенов, 44. Христо Каймакански, 6. Евгени Тунтев, 16. Иван Калайджийски, 23. Николай Николов, 71. Димитър Илиев, 13. Веселин Любомиров, 14. Александър Близнаков, 11. Димитър Владимиров, 77. Милен Иванов, 19. Димитър Панталеев.

Кюстендил: 1. Борис Груев, 22. Адриян Бачовски, 9. Александър Александров, 11. Андрей Йорданов, 5. Боян Стойнев, 77. Виктор Мицаков, 44. Джейхан Зайденов, 87. Евгени Гроздин, 66. Евгени Зюмбулев, 10. Мартин Газиев, 19. Росен Йорданов

СТАДИОН: “Бончук” – гр. Дупница

СЪДИЯ: Георги Димитров

Sportal