„Марек“ се хвърля за победа срещу „Септември“ (София)

Дупничани срещат един от фаворитите за първите места в лицето на столичния „Септември“.
  • На лицензирания стадион „Бончук“ се очакват над 1000 фенове

Всички в „Марек“ са настроени оптимистично преди първото си домакинство след завръщането в професионалния футбол. Дупничани ще приемат на своя стадион „Бончук“ силния отбор на „Септември“ (София). Столичани са един от фаворитите за челните места във Втора професионална лига, но са наясно, че ще имат трудни минути в Дупница.
В първия кръг марекчани загубиха злощастно в Симитли с 1:2, като през първото полувреме не им бе отсъдена дузпа. През втората част пък при резултат 1:1 защитник на „Септември“ си отбеляза автогол, но попадението не бе зачетено.
Сега всички в лагера на „Марек“ са амбицирани за първа победа през новия сезон.
„Изиграхме добре първия си мач, но поради различни фактори не успяхме да вземем дори и точка от него. Сега се изправяме срещу още по-силен отбор, но излизаме за победа. Радващото е, че ще играем пред своите фенове и на нашия стадион, а у дома и стените помагат. Нямаме друга алтернатива освен успеха“, коментираха пред „Вяра“ от ръководството на дупнишкия клуб.
Твърдо аут от групата продължават да бъдат оперираните Джордж Николов и Даниел Васев. Всички други футболисти на „Марек“ са на линия и ще могат да бъдат използвани от треньорския щаб.
Гостите от София също ще бъдат мобилизирани за победа, тъй като изпуснаха трите точки в Радомир преди седмица. Тогава „Септември“ поведе срещу „Струмска слава“ чрез Айкут Рамадан в 75-ата минута и вече се виждаше краен победител, когато допусна изравнително попадение от Румен Сандев в даденото от съдията добавено време.
Двубоят е насрочен за 18,30 часа в събота, като на стадион „Бончук“ се очакват минимум 1000 фенове на „Марек“.

 

Димитър ИКОНОМОВ