Марек стартира с победа втората фаза на първенството

Дупничани вкараха два гола на Септември (Симитли)

На стадион „Бончук” в град Дупница се срещнаха отборите на Марек и Септември(Симитли). Това бе първа среща от втората фаза на първенството на ЮЗ Трета лига, група 1.

Очакванията на старши треньора на домакините Танчо Калпаков срещата да бъде трудна се оправдаха. Отборът на гостите, воден от опитния наставник Стефан Гошев, заигра много стабилно в защита и напред разчиташе само на контраатаки при появила се възможност.

Срещата започна с натиск на домакините, които се настаниха в половината на гостуващия тим. Даниел Гогов, Христо Каймакански, Александър Близнаков, Николай Ганчев, Георги Божилов правеха всичко възможно да се открие резултатът, но ударите им бяха неточни срещу вратаря Александър Марковски.

Най-чистото голово положение за домакините бе в 29-ата минута, когато след центриране отдясно на Александър Башлиев  Николай Ганчев изпрати топката в аут отблизо. Минута преди почивката дупничани имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но намиращият се наблизо главен съдия Йото Гарабедов бе на друго мнение. Така първото полувреме завърши без попадение и в двете врати и футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част обстановката на терена се поизнерви.Натискът на футболистите на Марек бе тотален. Последваха поетапно смени през различен период от време в двата отбора. В 55-та минута след центриране отдясно в наказателното поле на гостите Георги Божилов с глава изпрати топката в аут. В 70-та минута влезлият в игра Веско Любомиров с топовен изстрел изпрати топката на сантиметри над вратата на Александър Марковски. В 75-та минута падна първият гол в срещата. Тогава Николай Ганчев разтресе напречната греда зад Александър Марковски, кълбото се завърна, вратаря на гостите не се ориентира правилно в ситуацията и топката влезе в мрежата за 1:0. След попадението футболистите на гостите тръгнаха да изравняват резултата, като отвориха големи пространства, което бе добре дошло за колегите на Марек. В 86-та минута след остро центриране от фаул на Александър Близнаков се получи рикошет и топката се озова в мрежата за втори път зад стража Александър Марковски за 2:0.

„Стана много здрав мач. Гостите се бяха барикадирали стабилно отзад и с това подсказаха намеренията си за какво са дошли на този двубой. През първата част на срещата изпуснахме няколко чисти голови положения и с това проиграхме възможността да си решим рано мача. През втората част на срещата стана това, което искахме. Притиснахме още повече противника и след две попадения напълно заслужено се радвахме и записахме три нови точки, утвърждавайки се на върха на таблицата. Следващият ни мач срещу отбора на ЦСКА ІІ се отлага поради заетост на петима от армейския тим в юношеския национален отбор и ще се играе на 30 март”, сподели старши треньорът на Марек Танчо Калпаков.

Около 400 души изгледаха този мач, между които бяха кметът на община Дупница Методи Чимев и цялото ръководство на клуба начело с президента Васил Василев.

С тази победа отборът на Марек заема 1-во място с 24 точки, а Септември е на 10-то място с 6 точки.

Марек:

Константин Костадинов, Румен Сандев, Боян Стойнев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Димитър Илиев, Александър Близнаков, Милен Иванов, Даниел Гогов, Николай Ганчев, Георги Божилов (Иван Калайджийски, Веселин Любомиров, Росен Йорданов)

 

Септември:

Александър Марковски, Борислав Сандев, Веско Весков, Димитър Благов, Димитър Митев, Красимир Великов, Кристиян Михайлов, Крум Николов, Николай Хаджиниколов, Стилян Спасов, Тодор Траянов (Анатоли Лулейски, Владислав Златинов, Даниел Топузов, Ивайло Иванов, Илия Цеков)

Ташко СУЛЬОТОВ