“Марек” стъпи накриво срещу “Ботев” (Ихтиман) на “Бончук”

“Марек” стъпи накриво в борбата за първото място в Югозападната трета лига, завършвайки 0:0 срещу “Ботев” (Ихтиман) у дома.

Пред празните трибуни на стадион “Бончук” дупничани имаха пълен контрол над мача, но така и не успяха да пробият защитната стена на гостите.

Момчетата на наставника Светослав Георгиев започнаха с атаките още от първия съдийски сигнал, като най-чистото положение преди почивката беше пропиляно от Васил Калоянов. Той стреля с глава след добро центриране към него, но ударът му мина над напречната греда.

През второто полувреме “Марек” продължи с натиска си и увеличи оборотите още повече, но отново не успя да опъне мрежата на тима от Ихтиман.

Пет минути преди края Евгени Тунтев от домакините получи втори жълт картон и бе пратен под душовете преждевременно.

В 93-ата минута Калоянов имаше две възможности да отбележи попадение и да донесе скъпоценните три точки за марекчани, но и двата му изстрела с глава не намериха целта. В първия случай противниковия вратар изби топката в корнер, а след последвалия ъглов удар Калоянов стреля в напречната греда.

След пропуснатата победа “Марек” вече е на второ място в класирането на третия ни ешелон, изоставайки с 2 точки от “Вихрен”, който не срещна трудности при гостуването си на “Левски” (Чепинци) и победи с класическото 3:0.

В следващия кръг дупнишкия клуб гостува на “Чавдар” (Етрополе), а тимът от Сандански приема ФК “Кюстендил”.

Димитър ИКОНОМОВ