„Марек“ удари „Пирин“ (Разлог)

 Анжело Кючуков-младши и юношата Валери Йорданов вкараха головете за крайното 2:0

 

„Марек“ записа първа победа по време на зимната си подготовка. Дупничани победиха с 2:0 „Пирин“ (Разлог) в приятелска среща, играна на терена в санданското село Склаве. При предишните си два спаринга играчите на треньорите Светослав Георгиев и Васил Павлов претърпяха поражения от „Беласица“ с 0:1 и от „Левски“ (Лом) с 0:4.
През първото полувреме дупнишкият клуб имаше своите възможности за гол, но офанзивните му футболисти не показаха точен мерник и двата тима се оттеглиха за 15-минутна почивка при нулево равенство.
През втората част както „Марек“, така и „Пирин“ (Разлог) пуснаха в игра почти всичките си налични футболисти, но качеството на игра не спадна и положения за попадения отново не липсваха.
Първия гол за дупничани след почивката реализира завърналият се в родния си клуб Анжело Кючуков-младши. Той се възползва от добро центриране на Иван Влахов и с глава не остави шансове на противниковия вратар.
Вторият гол бе дело на халфа Валери Йорданов, който е юноша на марекчани.
Следващият приятелски мач на „Марек“ е насрочен за събота, 29 януари, когато дупничани ще премерят сили в Симитли с местния „Септември“.

Димитър ИКОНОМОВ