„Марек” ще разчита на феновете си срещу „Левски” (Лом) в мача на истината

Феновете на „Марек” ще могат да окажат подкрепа на любимците си.

Нямаме право на грешки, трябва да победим с цената на всичко, категоричен е треньорът на дупничани Васил Павлов

„Марек” ще може да разчита на своите фенове при изключително важното домакинство срещу „Левски” (Лом) в петък. На стадион „Бончук” ще бъде допускана публика, като от ръководството на клуба ще спазят изискванията на Министерството на здравеопазването за „зелен сертификат“.
Тимът от Дупница няма друга алтернатива освен трите точки при домакинството си на „Левски” (Лом) в мач от 14-ия кръг на Втора професионална лига.
Дупничани наредиха пет поредни срещи без победа и го закъсаха с точките. Последният им успех датира от 30 август, когато на стадион „Бончук” с минималното 1:0 бе победен „Марица”. След това марекчани записаха три равенства и две поражения, което ги поставя на 15-о място във временното класиране. Преследвачите на „Марек” обаче вече са все по-близо и срещата срещу „Левски” се явява като мач на истината и задължителен за печелене.
Двубоят е също толкова важен и за отбора от Лом. Съперникът на дупничани е твърдо закотвен на последното място в класирането с актив от едва 4 пункта.
Големият отсъстващ в средата на терена за „Марек” е капитанът Александър Близнаков, който е лишен от състезателни права за един мач поради натрупани 5 жълти картона.
„Нямаме право на грешки. Трябва да постигнем целта и да победим „Левски” (Лом) с цената на всичко, с което разполагаме. Надявам се да изчистим индивидуалните грешки във фаза защита. В отбрана трябва да сме по-организирани и дисциплинирани и да не допускаме леки голове. Определено трябва да имаме и повече самочувствие и увереност. Момчетата вече изиграха много мачове във Втора лига и не трябва да се притесняват от съперниците. В атакуващ план трябва да имаме повече енергия и острота. Видно е за всички, че всеки мач създаваме много положения, но не успяваме да ги реализираме. Дано този път успеем, защото мачът е много важен за нас”, коментира треньорът на „Марек” Васил Павлов.
Той и колегите все още не могат да разчитат на Димитър Илиев и Росен Йорданов. Двамата опитни футболисти скоро са започнали тренировки, но все още е рано за връщането им в игра. Джордж Николов все още се възстановява след операцията на скъсани предни кръстни връзки на коляното, която претърпя през лятото.

Димитър ИКОНОМОВ