„Марек” ще търси добро представяне и срещу „Созопол”

Дупничани са щастливи след успеха за Купата на България.
  • Дупничани остават на лагер край морето, тренират в чудесно настроение след победата за Купата

Настроението в лагера на „Марек” е приповдигнато след убедителната победа над третодивизионния „Черноломец” (Попово) в турнира за Купата на България. Дупничани се наложиха с повече от категоричното 3:0 и ще приемат „Левски” в следващия кръг.
„Победата в мача за Купата беше важна за самочувствието на отбора. Още по-радващото е, че успяхме да я постигнем без немалко от нашите титуляри. Младите момчета показаха характер и добра игра. Дано се представим по същия начин и срещу тима от Созопол”, коментираха от ръководството на „Марек”.
За срещата от Втора професионална лига срещу „Созопол” в състава на „Марек” се завръща централният нападател Росен Йорданов. Той пропусна победата над „Черноломец” (Попово) заради наказание за натрупани жълти картони. Неговите колеги в атака Димитър Атанасов и Димитър Владимиров продължават да лекуват травми, като от треньорския щаб на дупничани се надяват, че все пак ще могат да ги използват за гостуването край морето.
Дупничани не се прибраха у дома след мача в Попово, като остават на лагер в Черноморец. От клуба поясниха, че отсядането в курорта е станало факт благодарение на обединените усилия на няколко човека. Помощ са оказали кметът на Дупница инж. Методи Чимев, председателят на Сдружение „Дупница Спорт” Георги Наумов и бизнесмените Илиян Миланов, Леонид Хаздай и Николай Златарски. Нотариус Стефан Сотиров също е помогнал, а адвокат Йонко Гергов е предоставил безвъзмездно своята база в Черноморец, където са отседнали хората от ръководството на дупнишкия клуб.
В момента марекчани са на 11-о място в класирането с 10 спечелени точки, докато „Созопол” е 14-и само с един пункт по-малко. Двубоят на стадиона в известния курорт ще се състои в неделя от 18 часа.

Димитър ИКОНОМОВ