„Марек Юнион-Ивкони” записа 5-а загуба, дупничани започнаха добре срещу „Дунав” в Русе, но се пропукаха в решителните моменти

Дупнишките волейболисти нямаха поводи за радост в Русе.

„Марек Юнион-Ивкони” записа пета поредна загуба в Суперлигата. Дупничани отстъпиха с 2:3 (25:23, 22:25, 21:25, 25:23, 14:16) гейма при гостуването си на „Дунав” в Русе в оспорван двубой от 15-ия кръг.
Дупничани започнаха много добре срещата и доминираха напълно по време на първия гейм, който логично спечелиха с 25:23. В следващите две части домакините показаха голям характер и успяха да ги вземат. Дупнишкият клуб обаче не се примири и показа потенциала си в четвъртия гейм, когато поведе още в началото и не изпусна преднината си до края.
Решителният тайбрек започна по добър начин за „Дунав”, който тръгна силно и си осигури аванс. В края на петата част марекчани се мобилизираха и успяха да изравнят. В заключителните точки обаче русенци показаха по-здрави нерви и затвориха тайбрека при 16:14 в своя полза.
След това поражение дупничани остават на осмо място в класирането с актив от 15 точки (5 победи и 10 загуби), а „Дунав” е веднага след тях с 12 пункта (4 успеха и 10 поражения).
В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” ще приеме в своята спортна зала „Миньор” (Перник) в едно от дербитата на Югозапада. Срещата  с тоталния аутсайдер, който е твърдо последен в класирането, е насрочена за 8 февруари (петък) от 18,15 часа.