„Марек Юнион-Ивкони” започна подготовка за новия сезон с 4-ма нови волейболисти

Играчи, треньори и ръководство запалиха свещичка по време на водосвета.

Ветеранът Костадин Стойков, посрещачът Яни Георгиев, диагоналът Илиян Преспов и либерото Владислав Иванов-Лимона ще защитават цветовете на дупнишкия клуб през новия сезон

„Марек Юнион-Ивкони” започна своята подготовка за новия сезон в Суперлигата с 14 волейболисти, 4-ма от които са нови. Минути преди първата тренировка отец Ивайло отслужи тържествен водосвет във фоайето на Спортната зала за здраве и благополучие на играчите и работещите в клуба. След това свещеникът освети и трибуните, както и съблекалнята на играчите.

Домакинът на Спортната зала Васил Стоянов представи новите попълнения на феновете.

Домакинът на спортното съоръжение Васил Стоянов представи новите играчи на най-верните десетина фенове, които посетиха тренировката. След това старши треньорът Виктор Карагьозов поговори няколко минути със своите възпитаници, преди да започнат съществената част на заниманието под аплодисментите на привържениците си.
Безспорно най-известното и доказано име сред новите в дупнишкия клуб е ветеранът Костадин Стойков, който за последно носи екипа на „Дунав” (Русе). В крайдунавския град опитният играч влизаше в напечените моменти и бе с основна заслуга за класирането на местния отбор в плейофите. Той се завръща в Дупница точно 17 години след като беше основен играч на марекчани и звездата на отбора.

Моменти от първата тренировка на дупничани

41-годишният волейболист може да играе еднакво добре както като посрещач, така и като диагонал. В Дупница ще разчитат много на опита и характера на Коце Стойков, който да помогне за израстването на младите момчета в отбора.
Другите нови попълнения – посрещачът Яни Георгиев от ЦСКА и диагоналът Илиян Преспов от „Славия”, са именно младоците, които показаха своя огромен потенциал пред цяла България и се очаква да направят следващата крачка в развитието си в „Марек Юнион-Ивкони”.
Другото интересно име в селекцията на дупничани е либерото Владислав Иванов-Лимона. За последно 31-годишният столичанин игра за „Ница” във Франция. Неговото име нашумя след скандал в националния отбор на България в навечерието на Световното първенство. Точно преди година той се скара с тогавашния селекционер Пламен Константинов по време на една от контролите с Белгия във Варна и впоследствие бе освободен от националната гарнитура.

Десетина от най-верните привърженици на „Марек Юнион-Ивкони” изгледаха тренировката и аплодираха любимците си.

Светослав Станков, който бе преотстъпен в „Хебър” през миналия сезон, се завръща в Дупница. Титулярният разпределител Чоно Пенчев също ще продължи да защитава цветовете на дупнишкия клуб и през новия шампионат, което неимоверно ще вдигне още класата на отбора.

Очаквайте интервю с главния мениджър на „Марек Юнион-Ивкони” Людмил Найденов в утрешния брой на вестник „Вяра”