„Марек Юнион-Ивкони“ започна сезона с водосвет за здраве

ВК „Марек Юнион-Ивкони“ започна подготовката си с водосвет.

Започваме да градим един нов отбор, каза треньорът на дупнишките волейболисти Н. Найденов

С водосвет за здраве и успехи откри подготовката си отборът на ВК „Марек Юнион-Ивкони“ в Дупница. Ритуала, с който волейболистите по традиция започват сезона, извърши отец Йоан Ханджийски. Свещеникът поръси със светена вода треньора Найден Найденов, помощниците му и играчите и им пожела спортни победи в страната и чужбина, за да продължават да прославят Дупница.

Отец Йоан Ханджийски поръси отбора със светена вода за здраве.

Първенството започва с домакинство на дупничани срещу „Пирин” (Разлог) този месец. През ноември „Марек Юнион-Ивкони“ ще играе за една от европейските купи в Анкара, противникът е „Хаубанк”.
„Започваме нов сезон с коренно различен отбор, с много млади момчета, на които това ще е първа година като основни състезатели. Основната ни цел е с двама-трима, които са играли малко повече, да сглобим един млад отбор, с който да се борим по най-добрия начин и да се развиват тези момчета.

Това е основната цел – след някоя и друга година тези момчета да може да придобият самочувствие и вече да се мисли за нещо по-сериозно. Аз самият съм от два дни тук и от два дни ги познавам. Докато ме нямаше, с тях е работил моят колега Виктор Карагьозов. Започваме наистина да градим един нов отбор. Ще дадем максимално това, което е възможно, за да играем добре и да се развиват. Предстои ни сериозен двубой в Турция. Отиваме да играем за купа на Европа. Срещнахме един доста сериозен противник. За тях специално като млади момчета това ще бъде нещо полезно да играят срещу много силен отбор. Ще можем да видим къде сме, да извадим поуки от играта си”, коментира Найден Найденов. Стана ясно, че новото попълнение в отбора е Лука Костич от Северна Македония, ще се разчита и на играчи като Стефан Узунов, Георги Бъчваров и Митко Механджийски.

Юлияна КОЛЧАКОВА