„Марек Юнион-Ивкони“ не можа да се противопостави на вдъхновения „Хебър“

Якопо Масари пробва да забие през блокадата на дупничани. Снимка: ВК „Хебър“

„Марек Юнион-Ивкони“ загуби с 0:3 (16:25, 24:26, 20:25) гейма домакинството си на „Хебър“ (Пазарджик) пред около 150 фенове в дупнишката спортна зала.
Само два дни по-рано гостите записаха исторически успех, влизайки за първи път в групите на Шампионската лига. Те бяха на крилете на вдъхновението и не позволиха на дупничани да им вземат дори и гейм. „Тигрите“ започнаха силно и поведоха с 3:0, постепенно набраха инерция и оформиха стабилна преднина, която не пропиляха до края на първата част.
Тимът от Пазарджик играеше по-добре и до средата на втория гейм, но след това марекчани показаха добри отигравания. В най-напечените моменти обаче „Хебър“ показа, че е далеч по-опитен отбор и поведе с 2:0 след три геймбола.
В третата част „тигрите“ отново имаха водеща роля, като поведоха със 7:3 и 8:5. Впоследствие обаче допуснаха да бъдат настигнати от „Марек Юнион-Ивкони“, но след това отново вдигнаха оборотите и затвориха мача без особени проблеми.
Най-резултатен за победителите бе Якопо Масари с 16 точки (2 аса, 1 блокада), а с 10 пункта в актива си приключи Тодор Алексиев (1 ас). За дупнишкия клуб Димитър Дулчев завърши с 10 точки (1 ас, 1 блокада).
Италианецът Якопо Масари бе избран за най-полезен състезател в двубоя.
Така остават на девето място в таблицата на Супер Волей с 6 точки (2 успеха, 3 загуби).
„Хебър“ пък вече е втори във временното класиране, като има 12 точки в актива си (4 победи).

Димитър ИКОНОМОВ