„Марек Юнион-Ивкони” не успя да спре „Хебър”, кметът  Чимев и депутатът Чеканска подкрепиха местните волейболисти

Дупничани загубиха у дома с 0:3 гейма от един от най-силните отбори пред повече от 1000 зрители, в публиката бе и кметът на Сапарева баня Калин Гелев

„Марек Юнион-Ивкони” не успя да нанесе първа загуба през сезона на най-силния отбор в Суперлигата. Дупничани загубиха с 0:3 (17:25, 23:25, 14:25) гейма от „Хебър” (Пазарджик) в Спортната зала пред повече от 1000 свои верни фенове, които ги подкрепяха до последно. Срещата бе изгледана и от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, народния представител Радослава Чеканска и градоначалника на Сапарева баня Калин Гелев, които са редовни зрители на волейболните срещи.

Отляво надясно: Главният мениджър на дупнишкия клуб Людмил Найденов, градоначалникът на Дупница инж. Методи Чимев, депутатът от ГЕРБ Радослава Чеканска и кметът на Сапарева баня Калин Гелев

Гостите започнаха срещата силно и доминираха през първия гейм. При резултат 11:20 наставникът на марекчани Виктор Карагьозов реши да замени разпределителя Стефан Георгиев със Стилян Асенов, след което тимът от Дупница влезе в добра серия.

Наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов

Резултатът бе 22:16, когато единичен блок на канадеца Брадли Гънтър спря серията на домакините. След това геймът бе просто доигран и „Хебър” поведе с 1:0 гейма.
Втората част започна много равностойно, след което „Марек Юнион-Ивкони” поведе за първи път в двубоя. Лекуващият контузия угандиец Катбарт Малинга също се появи в игра, но в определени моменти бе плах при отиграванията си. Дупнишкият клуб поддържаше умело преднината си и водеше с 16:10, което принуди треньора на гостите Атанас Петров да направи рокади в състава си. Спас Байрев влезе на мястото на Иван Станев, а Светослав Станков замени Брадли Гънтър.

Наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов

Смените се отразиха добре на „тигрите” от Пазарджик, които успяха да обърнат и да спечелят втория гейм с 25:23.
Допуснатият обрат се отрази много зле психологически на дупничани, които позволиха на гостите да ги поведат с голяма преднина в началото на третата част. „Хебър” не допусна да бъде застигнат в този трети гейм и спечели поредната си чиста победа, с която събра 18 точки с шест успеха в шест двубоя.

Феновете в Дупница за пореден път подкрепиха горещо любимците си.

„Марек Юнион-Ивкони” пък остава на третото място с 10 пункта (4 победи и 2 поражения).
„Изненадан съм от начина, по който загубихме. Имаше вариант да спечелим втория гейм, но някак си започвахме плахо и с несигурност всяка една част. Пробвахме различни варианти, но не се получи. Бяхме прекалено много респектирани от съперника, който е един много класен отбор. Ние явно все още нямаме тази класа. Явно и при нас все още го няма изразения лидер. Малинга още не е този човек, все още не е възстановен. Момчето допреди няколко дни беше с шина и гипс, претърпя операция. Той все още няма игрови ритъм и все още изпитва страх в счупения си пръст, бяга от топката и не е агресивен на блокада, защото пази самата си ръка. Трябва му още малко време, за да преодолее този страх и бъдете сигурни, че ще го видите такъв, какъвто е. Радващо е, че момчетата показаха хъс и голямо себераздаване. В нашия отбор има много млади хора, някои от тях за пръв път играят на такова ниво. Ние като клуб искаме да поставим по-сериозни цели, а те досега са били в клубове, които не са имали такива. На тях не са им поставяни точно конкретни цели, но те знаят, че всеки един мач трябва да бъдат непримирими и да показват максималното. Нямам претенции към тях, тренират здравно и израстват, но в крайна сметка опитът си е опит”, каза след мача старши треньорът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов.
Неговият колега Атанас Петров похвали дупничани за игрите им досега.
„Марек” заслужено са на трето място и очаквахме равностоен мач. Втория гейм се получи именно такъв оспорван двубой. Разбира се, че имахме и късмет в Дупница. Идеята беше да не бъркаме много от начален удар, защото играем много агресивно на този елемент и не трябва да правим много непредизвикани грешки. Похвално е, че през първия гейм те бяха само три и това може би е срещата ни с най-малко грешки от сервис, което за нас е някакъв рекорд”, заяви наставникът на „Хебър”.
В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” ще гостува на „Черно море” във варненската зала „Христо Борисов”. Двубоят е насрочен за 30 ноември, петък, от 18 часа.