„Марек Юнион-Ивкони” отива край морето с мисълта за чиста победа

Дупнишките волейболисти излизат във Варна за категоричен успех.
  • Не бих казал, че осветлението във варненската зала „Христо Борисов” е от основните проблеми, там може да се играе нормален волейбол, каза наставникът на дупничани Виктор Карагьозов

 

„Марек Юнион-Ивкони” ще се опита да запише чиста победа над „Черно море” във Варна и да добави нови три точки към актива си в Суперлигата. Дупничани не успяха да се противопоставят на най-силния отбор в първенството – „Хебър” (Пазарджик), у дома и сега са силно амбицирани да поправят грешната си стъпка с убедителен успех край морето. В момента марекчани са 6-и във временното класиране след 4 победи и 2 загуби, докато „моряците” са едва десети със само един успех и цели пет поражения. Именно добрият старт на сезона за „Марек Юнион-Ивкони” и колебливото представяне на варненци дават надежда на дупнишките фенове, че предстои нов успешен мач за любимците им.
Единствената победа на „Черно море” бе в предишното им домакинство, когато се наложиха с 3:1 гейма над „Пирин” (Разлог). Интересното е, че след мача старши треньорът на разложани Атанас Петров се оплака, че осветлението във варненската зала „Христо Борисов” е било много слабо и по този начин е възпрепятствало играта.
Запитан за този проблем, наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов заяви, че в това спортно съоръжение може да се проведе нормален двубой.
„Не бих казал, че това е един от основните проблеми. Може би луксовете на осветлението не са на нужното ниво, но там може да се играе един нормален волейбол”, каза предводителят на дупнишкия клуб.
Той се надява, че наскоро възстановеният от травма Катбарт Малинга ще напомни за себе си. Угандиецът бе извън игрището поради счупен пръст, но срещу „Хебър” миналия петък записа първи игрови минути след контузията. Според наставника на „Марек” на африканеца му трябва още малко време, за да преодолее страха от срещата с топката и след това Малинга ще заиграе на познатото високо ниво.
Двубоят на марекчани срещу „Черно море” е днес от 18 часа във варненската зала „Христо Борисов”.