„Марек Юнион-Ивкони” показа характер и обърна „Славия”, за да се класира във финалната осмица за Купата на България

Дупнишките волейболисти ще имат много трудна задача в заключителния етап от турнира за Купата на България.
  • Дупничани изтеглиха най-тежкия съперник на четвъртфиналите, изправят се срещу най-силния отбор – домакините на турнира „Хебър” (Пазарджик)

  •  „Марек Юнион-Ивкони” успя да се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Дупничани се наложиха над „Славия” като гост с 3:2 (25:22, 19:25, 21:25, 25:16, 15:11) гейма в столичната зала „Панайот Пондалов”.
    Момчетата на наставника Виктор Карагьозов показаха далеч по-голямата си класа още в първия гейм. Тогава „белите” водеха с 12:10, но марекчани направиха 7 поредни точки, за да затворят частта при 25:22 в тяхна полза. „Славия” обаче не се предаде и се възползва от лекото отпускане в редиците на „Марек Юнион-Ивкони”, за да спечели следващите два гейма. Дупнишкият клуб демонстрира голям характер и доминира тотално в четвъртата част, която спечели с 25:16. В тайбрека Боби Апостолов и съотборниците му диктуваха събитията на игрището и съвсем заслужено намериха място в топ 8 на турнира.
    Жребият обаче не бе благосклонен към волейболистите от Дупница, които изтеглиха възможно най-тежкия съперник. „Марек Юнион-Ивкони” ще трябва да се изправи срещу категорично най-силния отбор в България в момента – „Хебър” (Пазарджик). Задачата на дупничани става още по-трудна, имайки предвид, че финалната осмица на турнира ще се играе именно в Пазарджик и противникът на марекчани ще има на своя страна и пълната зала. В другите двубои „Пирин” (Разлог) ще се изправи срещу „Добруджа 07” (Добрич), ЦСКА срещу „Нефтохимик 2010” (Бургас), а „Монтана Волей” ще премери сили с „Левски” (София).
    Двубоите ще се изиграят на 11 януари 2019 г. На 12 януари са 1/2-финалите, а на 13 януари ще стане ясен и носителят на трофея.