„Марек Юнион-Ивкони” прати свой волейболист в Италия

  • Диагоналът Димитър Дулчев ще играе за втородивизионния „Мондови” през пролетта

    В първите дни на 2020 година „Марек Юнион-Ивкони” успя да трансферира свой състезател във втора дивизия на Италия. Диагоналът Димитър Дулчев вече ще защитава цветовете на „Мондови” и на него ще се разчита да носи победи на новия си клуб с точките си. Волейболистът, който е собственост на дупнишкия клуб, беше пратен да играе в кипърския „Неа Саламина” през есента. На острова на Афродита младият играч впечатли с изявите си и по този начин привлече интереса на италианците, които не се поколебаха да го привлекат в своите редици. Миналата година Дулчев пък се подвизаваше в Австрия, където също показа големия си талант. В алпийската страна той успя да спечели приза за топреализатор на местното първенство с екипа на „Вайц”.
    Очакваше се диагоналът да направи своя дебют за новия си отбор вчера вечерта, когато „Мондови” прие вкъщи тима на „Ортона” в поредния кръг от първенството на Серия „А2”.
    Има вероятност „Марек Юнион-Ивкони” да реализира още един трансфер на свой състезател в чуждестранен клуб в близките дни.