Мария Вълчева спечели състезанието за най-добър готвач в разложка гимназия

Ученици от РПГ “Никола Стойчев” се състезаваха в 4 училищни състезания по професии: „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“, „Програмиране“ и „Икономическа информатика“.
Състезателите в категория „Най-добър млад готвач“ бяха 5-има ученици от 10-и, 11-и и 12-и клас. Всички участници получиха кошници с продукти, като целта беше да приготвят две ястия: топло предястие от бутер тесто с плънка и основно ястие от бон филе. Времето за работа беше 2 часа. Ястията бяха оценявани от жури в състав: Петър Кулин – председател, и членове Пелагия Джупанова и Ваня Джунева. За победител беше отличена Мария Вълчева от 12-и в клас. Всички участници получиха грамоти.
Състезанието „Най-добър млад сервитьор“ премина под ръководството на Веселка Мунина и Иванка Финдрина. В него се включиха петима ученици от 11-и и 12-и клас. Журито избра Рада Гергинина от 12-и „а” клас за победител в състезанието.

Учениците от специалност „Икономическа информатика“, подготвени от Тодорка Фарфарова и Горица Власева, се състезаваха в модули, свързани с професионални компетентности по счетоводство. Състезателите бяха оценявани от жури в състав: Мария Праматарова, главен счетоводител на гимназията, г-жа Тодорка Фарфарова и Мария Михова, ученичка в 12-и клас, специалност „Икономическа информатика“. Водещ на състезанието беше Кристина Кондева, а асистент – Милена Рачева. Победители в състезанието са: Георги Сагрев от 9-и „б”, Симона Симеонова от 10-и „б” клас и Спасимира Корунова от 11-и „б” клас. Всички получиха награди и грамоти за доброто представяне.
Ученици от 10-и „б” клас, специалност „Икономическа информатика“, се впуснаха в състезание по програмиране. Радослав Шапков, Христо Тошков и Янек Ядков показаха отлични умения, a за доброто им представяне главна заслуга има Анета Даилова. Участниците получиха грамоти и книги.