Мачът Банско-Вихрен ще се играе на стадион “Свети Петър” в понеделник

Мачът от 14 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Банско от едноименния град и Вихрен Сандански по решение на СТК на ЗС на БФС ще се играе в понеделник, 29 март, от 16 часа на стадион Свети Петър. Той бе отложен заради влошени атмосферни условия заради което  терена на стадион Свети Петър не бе годен за игра. При това положение настъпи промяна в тренировъчния процес на двата тима.

Старши треньорът на Вихрен Петър Златинов проведе последните две занимания на градския стадион в Сандански. Последното от тях беше тактическо и веднага след него бе определена групата футболисти, на които ще се разчита в Банско. Със сигурност от неговите сметки отпадат вратаря Веселин Ганев и полевите играчи Вальо Георгиев и Методи Костов. При това положение се очаква вратарския пост да заеме Ради Ангелски, пред него Вальо Костов, Даниел Златков, Иван Макриев, Красимир Здравков, Димитър Благов, Александър Якимов, Николай Георгиев, Руслан Иванов, Даниел Пехливанов и Атанас Чепилов. Резервен вратар в този мач ще бъде ново картотекираният Георги Стоянов Ставрев, който направи вече две тренировки с отбора на Вихрен. „Стягаме се за победа като гости в Банско и спечелване на трите точки, крайно необходими в този момента, за да продължи интригата за първото място с отбора на Марек, който победи Беласица с 3:1 на стадион Бончук  в събота”, споделиха от треньорския щаб на Вихрен.

Георги Иванов от треньорския щаб на ФК Банско заяви, че за мача срещу Вихрен няма да вземат участие двама основни футболисти от защитата – Йордан Лечов заради наказание и Костадин Слаев заради контузия. „Последните две занимания с Ели Маркес проведохме на официалния терен Свети Петър, където ще се играе мача срещу Вихрен в понеделник. Ще се опитаме да затрудним отбора на гостите. Вече имаме необходимия брой точки за излизане от дъното на таблицата. Ще играем по-спокойно и се надяваме да изненадаме отбора на Вихрен”.
Ташко Сульотов

Вероятен състав : Хуго Гумиеро, Методи Димитров, Никола Мицански, Веско Весков, Венцислав Маламов, Тиаго Галафаси, Милен Лефтеров, Мохамед Потчи, Уилсъ Барбоса, Милко Георгиев, Боби Хазуров.