Мая Илиева на събрание на МГЕРБ-Дупница: Евроизборите са от огромно значение за икономическото развитие на България

  • Зам.-кметът Крум Милев: Вотът през май трябва да се спечели убедително, за да не се стигне до предсрочни парламентарни избори

 

Организационни въпроси и предстоящите през месец май избори за Европейски парламент бяха обсъдени по време на общинско събрание на структурата на Младежи ГЕРБ в Дупница.

На срещата присъства областният младежки координатор Мая Станойкова-Илиева и общинският ръководител Лора Василева. Събранието на младежите в Дупница уважи и зам.-кметът Крум Милев, който е организационен секретар на местната структура.

По време на срещата бяха дискутирани още политическата обстановка в страната и теми от регионално естество. Младите хора обсъдиха идеи за провеждане на кампании, с общественополезен фокус, които да се  реализират в Дупница и областта.

Мая Илиева посочи, че тези избори са от огромно значение за европейската ориентация и икономическото развитие на страната ни. Тя постави акцент и върху борбата с фалшивите новини и популистките изказвания на опонентите. „Фалшивите новини трябва да се опровергават на момента, защото рушат доверието в управлението и дестабилизират държавата“, посочи областният координатор. По думите й именно младите хора трябва да бъдат носители на добрите политики и практики, които правителството на Бойко Борисов реализира във всички сфери на обществения живот. „Много е важно да се спечелят убедително европейските избори, за да не се стигне до предсрочни парламентарни. Това веднага би върнало държавата назад и ще затрудни работата на местната власт“, каза пред младежите Крум Милев. Той бе категоричен, че е важно да се посочва направеното до момента не само в община Дупница, а и в цялата област Кюстендил, защото от европейската солидарност се възползват гражданите на всички населени места.