Мая Шишкова загуби битката за кандидат-депутат, няма адресна регистрация в Кюстендил, фаворитите са Иван Каракашки и Иван Ибришимов

 

 

16-02-02-maqa-shishkova-i-maqa-manolova
Мая Шишкова и Мая Манолова

Червеният лидер на общинската организация в Кюстендил Иван Каракашки събира най-много номинации, за да попадне в кандидатдепутатската листа за извънредния вот. Това става ясно от досега проведените събрания по места в квартали и населени места на общинските организации на БСП-Кюстендил, съобщиха активисти на червената партия, те обаче не уточниха колко гласа е получил Каракашки.

16-02-02-nadia-stefanova-i-katqa-qan4eva
Надя Стефанова и Катя Янчева
16-02-02-marina-ivanova
Марина Иванова

Той съобщи, че спряганата за близка приятелка на Мая Манолова Мая Шишкова не влиза в състава, тъй като няма адресна регистрация в Кюстендил, за да се спази принципът на уседналост.

16-02-02-ivan-karaka6ki
Иван Каракашки
16-02-02-atanas-gerginov
Атанас Гергинов

Неуспелият кандидат за кмет на Кюстендил – банкерът Атанас Гергинов, също е извън борда заради това, че не е партиен член. За сметка на това пък е общински съветник. Този път социалистите са безкомпромисни и не залагат на гражданска квота.
Каракашки е бивш областен управител при премиера Пламен Орешарски, а преди това заместник областен управител по време на тройната коалиция на Сергей Станишев. Той е 59 г., а съпругата му е зъболекар. Завършил е Националната спортна академия. Не крие, че е минал през няколко структури на бившия комсомол. Социалистът идва от бизнес среди, има магазин за хранителни стоки. С частен бизнес се занимава, след като останал без работа. Общинският председател е и най-възрастният сред останалите предложения от организациите. Той също бе кандидат за кмет, както и един мандат общински съветник. Веднага след него се нарежда Лъчезар Борисов, който е на 35 години. Той е семеен, има едно дете, а баща му е художник. Дамите, получаващи одобрението на съпартийците си, са 29-годишната Надя Стефанова. За нея казват, че владее два езика и работи като експерт в подразделението на Националния осигурителен институт в областния град. Красавицата е с манекенски мерки, казват социалисти. Четвъртото предложение е това на областната лидерка на Младежкото обединение Марина Иванова. Председателката наскоро стана майка. Тя е на 28 години и е завършила магистратура „Публична администрация” в Стопанска академия „Д. А. Ценов” – гр. Свищов. Бакалавърската й степен на образование е от Колеж по телекомуникации и пощи – гр. София.

Социалистите под Хисарлъка получили указания свише да номинират млади и такива без политически опит, тъй като такава била успешната формула за печелене на избори. Пример за това бил отминалият президентски вот и победата на Румен Радев.  Тяхното проучване показвало, че такива хора се харесвали. Тази събота на 28 януари е конференцията на социалистите, на която ще бъдат утвърдени предложенията, които ще бъдат представени за разглеждане и одобрение от Националния съвет на БСП.

Свързахме се с областния лидер Станислав Павлов. Той беше категоричен: „Никой не е изхвърлен, просто някой се опитва да направи интрига. Мая Шишкова е общински съветник, при това един от активните. Не може да няма адресна регистрация в Кюстендил. В момента се правят предложения от общинските конференции. В петък ще се състои в Дупница, в събота е тази в Кюстендил. Предложенията от общинските конференции се предоставят в Областния съвет, който оглавявам. Областният съвет е този, който ще обобщи резултатите и ще ги предостави на Националния съвет. Националният съвет определя водачите на листите. Така се работи при нас.

Сред номинираните са настоящият депутат Иван Ибришимов, аз и други. В петък ще станат известни всички номинации, както и колко гласа е събрал всеки от тях.”