Медицинска сестра от Дупница се закани да протестира пред родния дом на здравния министър д-р Ст. Кацаров

Елена Димитрова
  • Елена Димитрова: Искам да кажа на майка му, че се срамувам от него, продал се е
  • Дупничанката ще съди България в Страсбург заради зеления сертификат, посягал на личната й неприкосновеност и правото на труд

 

Дупничанка с над 40 г. опит в здравеопазването се закани, че ще съди държавата в Страсбург заради нарушаване на конституционни права. Елена Димитрова, която е медицинска сестра в столицата, се оплака, че заради това, че няма зелен сертификат, вече не може да ходи на работа. Тя не може и да се сдобие с документа, тъй като не иска да се ваксинира или да си прави тестове за Ковид-19, с които да удостовери здравословното си състояние по отношение на заразата. Димитрова дойде в редакцията на в. „Вяра” и заяви, че ще изрази недоволството си пред дома на здравния министър в Дупница Стойчо Кацаров, където живее майката на доктора – д-р Кацарова.

„Работя на две места в София – в Горна баня и Пета градска болница. Тъй като не съм ваксинирана, нямам зелен сертификат, какъвто се изисква по заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, имам проблем. Не мога да отида на работа. Казаха ми, че в понеделник няма да ме пуснат да работя. Това е нарушение на Конституцията на Република България. Член 29 от Конституцията казва, че никой не може да бъде подлаган на мъчения, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация, а това е асимилация. Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни и други опити, а това е опит, без негово доброволно писмено съгласие. Ще се обърна към адвокат, ще подам жалба в съда и ще спечелим. Ще отида при майката на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, ще отида пред къщата им и ще й кажа, че се срамувам от сина й. Те ми посягат на личната неприкосновеност! Отнемат ми правото на труд! Три дена плача! Бясна съм! Задължават ме да върша нещо, което не искам!”, заяви Елена Димитрова. Тя подчерта, че като медицинска сестра е наясно с негативните последици от ваксините срещу новия коронавирус и заради това не иска да й се поставя ваксина.

„Не искам да се ваксинирам, защото съм подплатена със знание. Те ще бъдат осъдени, но когато бъдат осъдени, мен няма да ме има. През м. септември в Германия беше проведена най-голямата научна конференция от доктори, които не наричат тази гадна субстанция ваксина. Наричат я експериментална инжекция, в която има елементи, несъвместими с нито едно човешко същество и с нито един живот на планетата Земя. Това, което е казано на конференцията, е записано и преведено, има го в интернет. Всеки може да прочете и да види. Няма никой да ме задължи да се ваксинирам! Ще отида в гората и ще ям каквото намеря там! В пещерата на свети Иван Рилски ще отида, но няма да се ваксинирам! Заповедта на Стойчо Кацаров е гавра! Това така ли се прави?! От днес за утре ще пуснем заповед и хоп – аз в понеделник не мога да отида на работа! Това държава ли е?! Ние нямаме държава бе, хора, разберете, събудете се, бе! Събудете се! Народът спи! Измираме като мишки, като плъхове, като макаците, с които са правили опити, и никой не се събужда! Няма да се предам без бой! Отивам пред къщата на Мария Кацарова, за да й кажа, че синът й се е продал! А дори и да е заплашен, че ще направят нещо на него и на семейството му, защото тук играят много пари, той можеше да излезе с чест! За 6 месеца този човек сътвори много мръсотии! Уважаван медицински работник съм, говоря с много лекари, които са на моето мнение!”, подчерта Димитрова.

Снимката: Елена Димитрова