Местните в Мала църква сами пълнят дупките по улиците, вдигнаха ръце: Чакаме с години кметовете Георгиев и Петров да вземат мерки

Местните хора в самоковското село Мала църква започнаха сами да запълват дупките по най-разбитите улици, след като години наред чакат ремонт. Жителите се организирали сами със собствени средства и труд да запълнят дупките.

„Заради липсата на средства в бюджета на Самоковска община ремонт на пътищата в селото не е правен от години“, заявиха за „Вяра“ жители и изпратиха снимки от акцията. Организирали се сами, защото им омръзнало да чупят колите си по разбитите улици. Жителите на селото многократно сигнализирали в кметството на селския кмет Ивайло Петров за проблема с дупките, но без резултат по думите им.

„Селото е обявено за курорт с местно значение през 1969 г. Мала църква е едно от стратегическите села и туризма. Добре беше да  се развива. Много чужденци закупиха и построиха апартаменти, къщи има и вилна зона. Как с тези проблеми като водопровод, канализация, инфраструктура ще накараме туристите да се чувстват наистина като в курортно село?“, питат хората. Според туристите инициативата на местните хора е похвална.

„Кметът на община Самоков Владимир Георгиев втори мандат ни обещава да се справи с проблема. В общинския бюджет не се гласуват и отпускат средства, за селата нищо не се прави, а всички плащаме данъци”, споделиха още жителите.