Механото откри коледен базар, помага на детското отделение в общинската болница в Дупница

Още едно училище се включва в благотворителната инициатива подпомагане на детското отделение на общинската болница в Дупница. От 15 декември е отворен базар в Професионалната гимназия „Акад. Сергей П. Корольов”(Механото) за продажба на коледни картички, сувенири и сладкиши, събраните средства от който ще бъдат дадени за ремонт на отделението в МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

„По предложение на педагогическия колектив бе проведена анкета за кого да са събраните средства от базара. Имаше 3 опции – за инициативи на Лео Кадели, пострадало семейство от Великотърновско и общинската болница в Дупница. Решено бе да помогнем на общинската болница.

В 9-те клуба по интереси и в часовете, провеждани по националната програма „Заедно в изкуството и спорта”, учениците и учителите изработват украшения за Коледа и лакомства, които се продават. Всеки ден ще са ангажирани различни класове. Още в първия ден базарът беше много успешен, предметите, които се предлагат, са много красиви и бе разпродадено всичко.

Учениците са много активни, включват се дори и такива, които до момента не са проявявали интерес към подобни инициативи”, каза директорът Елена Костадинова. Базарът ще продължи до 21 декември, а на 23 декември в училището ще има коледен празник с концерт.

Юлияна КОЛЧАКОВА