Миглена Селишка от Дупница отпадна от световното в Осло, Мими Христова с извадено рамо

При 57-килограмовите Евелина Николова от Петрич започна с успех срещу Юлия Писаренка (Беларус) на световното първенство по борба в Осло. След това обаче загуби с туш в четвъртфиналите от японката Сае Нанджо, световна шампионка за девойки и победителка на Световната купа през 2020-а. От надпреварата отпадна София Георгиева след загуба в първия кръг от Анастасия Зимянкова (Беларус) с 5:8.
Възпитаничката на благоевградски университет Мими Христова, която получи травма в полуфиналите и загуби с туш в категория до 65 кг, няма да излезе в битка за бронза. Контузията на европейската шампионка от 2020-а се оказа сериозна – извадено рамо.

Тя загуби с туш след травма на полуфиналите на световното по борба в Осло. Преди това българката водеше с 8:4 срещу молдовката Ирина Рунгачи в категория до 65 кг, но в последната атака на съперничката й, дошла малко след втората минута, българката получи травма. И дълго време не успя да стане, държейки се за лявата ръка. Наложи се и лекар да излезе на тепиха.

Другата ни представителка Миглена Селишка от Дупница отпадна от надпреварата в категория до 50 кг. Трикратната еврошампионка стартира с успех срещу полякинята Анна Лукашек със 7:2, във втория кръг обаче бе спряна от Медисън Паркс (Канада) с туш. Противничката й претърпя поражение в следващата среща, с което и българското участие в категорията приключи.