Милка Бакалова от Сандански алармира: Медици съблякоха през нощта бебето на сестра ми пред Спешното

Директорът ЦСМП-Благоевград д-р Кр. Михайлов: Не съм запознат с подобен случай, ако постъпи жалба по надлежния ред, ще я разгледаме и задължително ще реагираме

4-месечно бебе е било съблечено и прегледано на пейка пред Спешното отделение в Сандански на студа в 3 часа сутринта. Това разказа лелята на детето Милка Бакалова, като случаят бе разгласен във фейсбук група на Сандански. Бакалова твърди, че на бебето е взет секрет от носа с тампон, а дежурният лекар преслушал хриповете и дишането му навън, а не в медицински кабинет. Случаят раздели местните хора. Част от тях изразиха възмущение от отношението на медиците, а други ги защитиха с думите, че здравната система изнемогва и е имало вариант детето да бъде отведено за преглед на другия ден при педиатър. Ето какво разказа Милка Бакалова: “Искам да споделя какво ме сполетя вчера в 3 часа сутринта. Майка бе с температура, сестра ми и тя вдига, 4-месечният ми племенник също. Отидохме в спешното. Казаха ми да стоя настрана, естествено са прави. Първо бяхме в спешно, от там ни пратиха в приемното. Там казаха, че майката и детето трябва да се приемат. Само в Петрич и Благоевград има места. От там пак в спешното. Там обаче ни казаха, че нямало нужда да ходят никъде. Взеха секрет на детето с тампони и дамата, която му взе секрет, изхвърли опаковката в коша за боклук. После се усети и сложи същия тампон в тази опаковка. Да не говорим, че 4-месечното бебе беше съблечено на пейката пред спешното, за да бъде преслушано за хрипове и дишането. Поклон, “специалисти”.
Санданчанката се надява някой от управата на града и лечебното заведение да се заеме със случая.
„Вяра” потърси за коментар директора на МБАЛ „Югозападна болница” в Сандански д-р Илия Тонев, но се оказа, че той е в болничен.
Завеждащият Филиала за спешна медицинска помощ в града д-р Анил Бояпати пък отказа да говори по случая, като ни насочи към директора на ЦСМП-Благоевград д-р Красимир Михайлов.
„Не съм запознат с подобен случай. Ако при нас постъпи някаква жалба или сигнал, ще установим фактите и ще вземем решение. Не знам какво точно се е случило и къде. Приемните кабинети са към болниците и ако подобно нещо се е случило там, то е възможно нашите колеги да нямат вина. Ако получим жалба по надлежния ред, задължително ще има проверка. Имаме си алгоритъм на действие. Назначаваме комисия, взима се становището и на едната, и на другата страна. След това се излиза с решение и ако има виновни, те със сигурност ще си понесат последствията”, каза д-р Красимир Михайлов.