Министрите Демерджиев и Меджидиев сведоха глави пред Делчевия род

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на здравеопазването Асен Меджидиев положиха венци на Мемориала на Делчевия род в двора на храм „Въведение Богородично“ в Благоевград във връзка със 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев.

В церемонията участваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков, евродепутатът Ангел Джамбазки, областният управител на Благоевград Стоян Христов. След като почетоха паметта на революционера и неговия род, в храма официалните лица присъстваха на молебен за здраве и благоденствие на българския народ, отслужен от свещениците отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов.

„Имаше най-различни опити за провокация, мисля, че ние се държахме по възможно най-правилния начин – така, както изисква отговорното политическо поведение, така, както изисква държавническото поведение, каза в Благоевград вицепремиерът Иван Демерджиев. Коментарът бе направен няколко часа, след като българска делегация положи венци на гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас“ в Скопие.„Декларациите бяха, че всички български граждани ще бъдат безпрепятствено допуснати, за да почетат паметта на Гоце Делчев. Както видяхме, това не се случи. Аз многократно заявих обаче на моя колега, че подобен подход не демонстрира доверие и уважение, такова, каквото си дължат двата народа“, допълни ощеДемерджиев.