Минка Капитанова: Ще се кандидатирам за нов мандат, в Гърмен е налице нова коалиция между Ахмед Башев и ГЕРБ

Минка Капитанова

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова ще се кандидатира отново за кмет. Това обяви специално за вестник ВЯРА кметицата, която миналата седмица беше обвинена от ГЕРБ в подмяна на вота на избирателите, тъй като е преминала с 8 съветници в ДПС.

Ахмед Башев

„В Гърмен е налице нова коалиция между Ахмед Башев и ГЕРБ, те откриха предизборната кампания с компроматна война. Башев е изключван многократно от ДПС, той достатъчно е уронил престижа на партията, не ми се коментира.

Верхад Ислямов

Говорят, че аз и още осем съветници, начело с председателя сме подменили вота на избирателите, преминавайки към ДПС.

Местните хора се смеят, но извън общината хората може и да им повярват. Не съм подменяла вота на хората, аз работя за хората, бях кмет от ДПС, след което бях отстранена от Ахмед Башев. Изтърпях си наказанието над две години като извадена от партията, сега си възстанових членството. Аналогична е ситуацията и с Исмет Узунов и тримата от „Движение 21“ и останалите още трима от „Алтернатива за община Гърмен“. Връщането ми в ДПС не подменя работата ми, нито целите ми. Работим успешно по проект за над 1 000 000 лв., строим страхотна детска градина в с. Дебрен, по проект ще ремонтираме читалището в с. Рибново, по Програмата за развитие на селските райони работим по три проекта, имаме финансиране за ремонт на улиците. А от ГЕРБ твърдят, че в общината ни нищо не се случва и сме на нула. Всеки има право да прецени на кого да вярва и какви политически възгледи да има. Атаката срещу мен е политически удар. Досега сме работили чудесно със съветниците, но вече очаквам сериозни проблеми“, коментира Капитанова.

Евродепутатът Асим Адемов изнесе информация, че Минка Капитанова е уволнила съпругата на лидера на ГЕРБ Верхад Ислямов – Салзетка, която е била медицинска сестра в детската ясла.

„Не ми се коментира, но според закона и по презумпция не беше ли редно и морално съветниците да не искат постове и да не са на хранилка в общината?“, пита риторично кметицата.

„Да, смятам да се кандидатирам за кмет и това е главният проблем на ГЕРБ, мога да бъда още полезна на хората и това никак не се харесва на ГЕРБ“, каза Капитанова за вестник ВЯРА.