Миньор (Перник) с голям жест! Дарява приходите от първия си домакински мач

Футболният клуб „Миньор” Перник е готов да дари постъпленията от първия си домакински мач срещу „Добруджа” за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция.

Този уикенд перничани гостуват на дублиращия тим на Лудогорец, а двубоят с Добруджа е на 18 февруари от 14:00 часа. Ето какво написаха от Миньор на официалната си страница във Фейсбук:

“Помните ли колко бе страшно, когато нас ни люшна природата? Миньор е готов да дари постъпленията си от първия си домакински мач срещу Добруджа за пострадалите хора в Турция. Да напълним стадиона на 18-ти февруари. Да бъдем хора, подкрепяйки отбора си!”

Перник още помни преживения ужас от земетресението през 2012 година и е готов да окаже помощ на пострадалите в района на бедствието. Има запитвания от граждани, както в социални мрежи, така и в местното представителство на БЧК, откъдето съобщиха, че на този етап се приемат нови топли дрехи и обувки, ново спално бельо, топли завивки и хигиенни материали, като даренията трябва да бъдат с етикети.

За пострадалите са необходими също палатки, фенери и батерии. Желаещите да помогнат може да дарят средства по специално откритата за целта банкова сметка, както и да изпратят SMS на кратък номер 1466.