“Миньор” прегази  на четири пъти “Септември” (Симитли) на лампи

Футболистите на „Миньор“  изиграха най-силния си мач навън

В класирането пернишкият тим се изкачи на 5-о място с актив от 50 точки

 

Отборът на “Миньор” прегази “Септември” с 4:1 на стадиона в Симитли  за кеф на своите фенове. Срещата се игра на електрическо осветление, което не попречи на представянето и  на двата отбора.


„Чуковете“ бяха подкрпени от солидна агитка

В началото по-дейни бяха домакините, но първи до гол достигнаха “чуковете”. В 24-ата минута нападателят Лъчезар Георгиев изведе  в чиста позиция  абитуриента Кристиян Слишков, който шутира покрай вратаря  Илиян Узунов за 0:1. Три минути преди края на първата част, след центриране на Илиян Илиев от корнер, бранителят на перничани Влади Гогов надскочи отбраната на домакините и с глава прати топката в мрежата зад Узунов за 0:2. След почивката статуквото на терена се запази, като “жълто-черните”  продължиха  да диктуват събитията и  темпото на игра. В 77-ата минута в желанието си да изчисти топката напред халфът Стефан Аличков  игра с  ръка в собственото си наказателно поле, за което главният рефер Димитър Буров даде дузпа за домакините. Зад топката застана Борислав Хазуров, който шутира силно в обратния ъгъл на Даниел Леонтиев за 1:2.

Течеше 84-ата минута, когато вратарят на “Септември” Илиян Узунов  грубо фаулира полузащитника Кристиян Слишков в собственото си наказателно поле, за което главният арбитър даде наказателен удар и за  перничани. Зад бялата точка застана Стоян Кадифчин, който не сбърка за 1:3. В последната минута на мача Димитър Савов проби отдясно, след което центрира към резервата Денислав Балев, който бутна топката зад голлинията и закова крайното 1:4 за “Миньор”.

В класирането „Миньор“ се изкачи на 5-о място с актив от 50 точки, а „Септември“ вече е 7-и с 47 точки.

В тази кръг лидерът в класирането на Югозапада ЦСКА 1948  разби “Германея” със 7:1 и спечели промоция за влизане във Втора лига. В следващия кръг отборът на “Миньор” ще посрещне коравия тим на “Марек” на Стадиона на мира в Перник.