Мистерия на Бистришкия водопад! Скално образувание наподобява Света Богородица или Баба Ванга

Няма човек, който да не е почувствал силата на това място, категоричен е кметът Кирил Огненски

Димитър ИКОНОМОВ

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски сподели в социалните мрежи мистерия около Бистришкия водопад. Още отдавна той е видял скално образувание вдясно от водоскока, което наподобява лика на Света Богородица или Баба Ванга. Огненски е минавал покрай мястото хиляди пъти, но признава, че все нещо го е възпирало да го сподели с останалите. Сега обаче се е осмелил да го направи. Подчертава, че е импулсивен и емоционален човек и именно поради тази причина отвътре му е дошло определението „Пазителката на водопада“.

„Природата или Висша сила е създала скално образувание вдясно от водоскока, което наподобява Света Богородица или Баба Ванга… Въпрос на възприятие. Забележете, че е свела покорно глава с лице и към нашето село. Аз съм дълбоко вярващ човек и съм убеден, че няма нищо случайно в природата.
Вдясно, при определено слънцестоене, лъчите огряват камък, който приема “златно” покритие, наподобяващо лика на… Оставям вие да прецените, защото също е въпрос на възприятие. Няма човек, който да не е почувствал силата на това място и да не е усетил прилив на енергия. Но ако сте на място и се вгледате… ще настръхнете. Наблюдава се, когато водопадът не е толкова пълноводен, т.е. именно в този сезон. И вчера го коментирахме на място с група туристи, които бяха дошли на разходка в района. Не ангажирам, разбира се, никой да вярва, но това е моето възприятие. И въпреки всичко има нещо…“, написа още във фейсбук Кирил Огненски.


„Вяра“ се свърза с кмета на село Бистрица, който беше впечатлен от огромния интерес към неговата публикация.
„От доста време виждах това, но все се притеснявах как ли ще го приемат хората. Мисля, че направи впечатление на доста хора. Определено много от тях вече му обръщат внимание. Едни са го виждали и си спомниха, а други се учудват, като виждат снимките, които публикувах. През целия ден получих страшно много обаждания по темата. Хората ме разпитват за подробности и изявяват желание да посетят мястото и да го видят с очите си. Природата прави страхотни чудеса. Зависи кой как гледа на нещата. Аз съм си такъв, постоянно виждам разни сърчица, кръстове. Природата е просто феноменална!“, коментира Кирил Огненски.