Михаела Крумова от коалиция ПП ГЕРБ- СДС е с най- много преференции в областта

Михаела Крумова от коалиция ПП ГЕРБ- СДС е получила най- много преференции на вота за народни представители- 1681.След нея е Даниел Александров с 803 преференции.

В Продължаваме промяната най- много предпочитания е получил водачът Георги Стамов, той е взел 675 преференции.На второ място остава вторият д-р Николай Стоянов с 379 гласа от преференциалния вот.

В листата на БСП за България с най- много преференции е водачът Бойко Клечков с 389 гласа. Александър Анин измества втората Анита Каменова Пешева – Пенева, като взима 199 гласа. Д-р Елена Гюзелева, която участваше в изборите от гражданската квота е получила 137 гласа.

В листата на Демократична България водачът Николай Табаков е с най- висок преференциален вот. Лична преференция за него са отбелязали 184 души от областта.

С най- голям преференциален вот е и водачът на Възраждане- Румяна Ченалова.Тя е получила 178 гласа.

Водачът на листата на ИТН Виктория Василева остава с най- много преференции.Тя има 262 гласа.Втори по брой лични преференции е петата в листата  Лилия Станчева  от  Бобов дол. Та е получила 186 гласа.

Четвъртият в листата на Изправи се БГ. Ние идваме! Борислав Ботев, е с най- голям преференциален вот.Той е получил 171 гласа. Водачът д-р Таваличка има 159 лични преференции.Учителката Ани Вакъвчиева от Дупнцица има 137 гласа.