Младежите от кюстендилския ансамбъл “Родолюбие“ спечелиха шопски литаци в Пръвомай

Младежите от фолклорен ансамбъл “Родолюбие” за пореден път стъпиха на сцената на Национален фолклорен конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ 2022 в село Първомай заедно със световно и национално известни групи, с които се състезаваха.
Удостоени са с почетното II-ро място на конкурса и награден фонд от 6 броя шопски литаци, с които ще могат да се представят пред публиката в България и чужбина.

Благодарим за оценката на дългогодишния хореограф на държавен ансамбъл за народни песни и танци „Пирин“ гр. Благоевград – Кирил Апостолов, на главния художествен ръководител на фолклорен танцов ансамбъл „София – 6“ – Николай Несторов и художественият ръководител на детски танцов състав към ФТТ „Найден Киров“ – Богдан Донев, които журираха на XI-тото издание да конкурса!
“Благодарим на организаторите на ХI-ти Национален фолклорен конкурс “Оро се вие цървули се кинат” в с. Първомай за добрата организация и провеждане на конкурса, както и на многоуважаемото жури за високата оценка!
Кюстендилските танцьори продължават да се готвят за изявите и празненствата, които им предстоят през идните месеци, като част от тях са в чужбина!”, коментираха от фолклорния ансамбъл.