Младежи от Бистрица сформираха „Корпус за бързо реагиране”

  • Местни ученици помогнаха на кмета Кирил Огненски да почисти екопътеката над селото и да подготви терен за поклади

Петима ученици от с. Бистрица помогнаха на кмета Кирил Огненски да почисти екопътеката над селото. Иван Кметски, Денис Йорданов, Чавдар Огненски, Радослав Михалчев и Габриел Симеонов с гордост се наричат „Корпус за бързо реагиране” и с дейностите си привличат още свои връстници към каузата си. А тя е да са в помощ на по-възрастните и с действията си да покажат, че не всички тийнейджъри са залепени само за мобилните си телефони.
„Идеята ми е да направя младежите съпричастни към всичко, което се случва в селото. Те трябва да се учат да помагат на по-възрастните, както и да са наясно с историческите традиции, които има нашият народ.

Първоначално в т.нар. „корпус за реагиране” се включиха пет момчета, които много ми помогнаха да почистим екопътеката над селото. С тяхна помощ подготвихме терен и за предстоящите поклади в края на седмицата. Всичките момчета са ученици от 5-и до 8-и клас. Веднага щом разбраха за това, започнаха да ме търсят още много други млади хора на различна възраст от селото. Казват ми „Кмете, защо не ни каза, ние също искаме да помогнем”. Радвам се, че младежите искат да участват в дейностите на селото. Тепърва предстои пролетно почистване и други инициативи, в които ще включим повече местни деца и юноши”, каза пред „Вяра” кметът на с. Бистрица Кирил Огненски.
След края на ударния труд Огненски и „Корпуса за бързо реагиране” седнаха на заслужен пикник сред природата.
„Това също е много важна част, а именно сплотяването на младежите. Хубаво е, че след положените усилия те седнаха заедно и укрепиха приятелството помежду си. Смятаме да правим пикник след приключването на всяка една задача, с която учениците от селото искат да бъдат полезни”, завърши кметът на Бистрица.