Младите хандбалисти от Петрич четвърти на републиканското първенство в Габрово

Най-добрите 12 отбора от България взеха участие в държавното първенство по хандбал за момчета до 14- годишна възраст, което се проведе в град Габрово. Отборите бяха разделени в 4 групи по 3 . Представителите на петричкия ОХК Беласица се паднаха в една група с тези на Спартак Варна и Асти Хасково. След победи над двата тима петричкия отбор се класира първи и доби право на четвъртфинала да срещне втория от другата група Интер Благоевград. Последва нова победа за младите хандбалисти от Петрич и така те се озоваха в голямата четворка, заедно с отборите на Локомотив Горна Оряховица, Осъм Ловеч и домакините Чардафон Габрово.
В първия мач от полуфиналния двубой срещу Локомотив Горна Оряховица се стигна до загуба, която момчетата не заслужаваха, защото направиха много пропуски, но поведоха в резултата, и за жалост не си повярваха. При това положение младият петрички отбор на ОФК Беласица зае ІV място, което е най-доброто класиране до момента от основаването през 2016 година.
„Като цяло съм доволен от постигнатото в Габрово. Доброто представяне, особено в защита,  мотивира момчетата и това беше едно от най-добрите им оръжия. Куцахме малко в бързите атаки. Само трима от нашите участници бяха на 14 години, всички останали – с една година по-малки. Четвъртото място ни удовлетворява на този етап. Надяваме се през 2023 година нашите състезатели , вече на 14 годишна възраст, да спечелят медал, независимо от цвета му. Нашият състезател Даниел Йовчев бе избран в идеалния отбор на турнира-гордост за нашия клуб”, сподели Васил Ан
гелов-треньор в ОХК Беласица.
Кирил Кипърлиев от треньорския щаб също изрази своето задоволство от постигнатото.  „Момичетата до 14-годишна възраст също добиха право за участие на републиканското първенство в град Бяла, което ще се проведе от 23 до 26 юни. Поради лични причини обаче те няма да участват в това републиканско първенство, за което много съжалявам”, допълни Кирил Кипърлиев.

Ташко СУЛЬОТОВ