Младият актьор Севар Иванов е новият зам.-директор на театъра в Благоевград

Със задачата да представят пред публиката максимално разнообразна, интересна и пълна програма, Драматичен театър “Никола Вапцаров” в Благоевград започва новия сезон. Това обяви на пресконференция директорът на театъра Маргарита Мачева. Въпреки особените обстоятелства, свързани с коронавируса, от културната институция заявиха, че няма да съкращават събития, а ще наблегнат на спазване на мерките.
Новият сто и първи сезон на театъра започва тази събота с две представления, които ще се играят в обновения Летен театър на Благоевград. Първото е за детската публика – “Красавицата и звярът”, а вечерта Аладин Алиибрахим ще излезе на сцената със своята стенд ъп комедия “От личен опит. Дотук.”
Централното събитие за този месец е премиерата на “Тартюф”, която трябваше да се състои в средата на март тази година. През новия театрален сезон ще бъдат представени и две премиери. Финансирането за тях ще бъде осигурено от община Благоевград, съобщи Мачева. В момента Министерството на културата покрива заплатите и режийните, като не ни притиска да има възвръщаемост, но за сметка на това няма финансиране за нови представления, посочи директорът на театъра в Благоевград. С началото на творческия сезон ще бъде представен и летопис, който е посветен на стогодишнината на театъра. Той е съставен от Елена Илиева, която е дългогодишен драматург на театъра.
Бе представен и нов заместник-директор на културната институция – младият актьор Севар Иванов, когото благоевградската публика познава от “Портретът на Дориан Грей”. Негова ще бъде задачата събитията, свързани с театъра, да добиват популярност и да печелят по-широка публика.