Момчетата от „Марек-Дигеста” станаха шампиони на България за втора поредна година

„Марек-Дигеста” отново е шампион при момчетата до 12 години.

Стефан Димитров, Йоан Величков и Александър Българанов отвяха всички на Държавното първенство в Момчилград

Дупнишкият клуб по тенис на маса „Марек-Дигеста” добави нова шампионска титла в богатата си витрина. Момчетата до 12 години завоюваха 1-вото място и шампионската титла на България в отборното първенство за втора поредна година. Надпреварата се проведе в Момчилград на 17 и 18 май, а участие взеха 16-те най-добри отбора в България.
Дупнишкият тим в състав Стефан Димитров, Йоан Величков и Александър Българанов се представи по невероятен начин. По пътя към титлата победиха отборите на „Корабостроител” (Варна) и „Кабаков” (Шумен) с резултат 4:1, а на финала се наложиха категорично над отбора на „Комета” (Луковит) с 4:0. Стефан и Йоан завършиха без загуба турнира, а Александър, за когото това бе първо състезание, също успя да запише победа, и то във финалния мач.

Момчетата от Дупница с треньора Веселин Георгиев

Тази седмица на момчетата предстои участие в Държавното индивидуално първенство в град Каварна, където амбициите на клуба отново са за шампионски титли в личното първенство, както и при двойките и смесените двойки.
„Изключително горд и щастлив съм от поредния успех! Успяхме да защитим титлата си от миналата година, което е много трудно в спорт като нашия с толкова голяма конкуренция. Поздравявам момчетата, треньорите Веселин Георгиев и Емилия Ганчева, които заедно полагат много труд в тренировките, родителите за подкрепата и всички, които са близо до нас и ни помагат толкова много”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.