„Монтана” победи третодивизионния „Беласица” с 5:0

Треньорът на петричани Саша Симонович: На този етап нямам покана от собственика на „Левски” Наско Сираков

 

Отборът на „Монтана” бе домакин на петричкия „Беласица” в контролен мач на отлично подготвения терен в Требич край София. Срещата бе ръководена от главния съдия Димитър Димитров, асистиран от Станислав Танев и Георги Великов.

Като цяло мачът премина с преимущество на възпитаниците на бившите футболисти на „Беласица”, сега треньори на „Монтана”, дуета Венцислав Иванов и Светлан Кондев. Головете за символичните домакини отбелязаха Божидар Балджийски – два, и по един Тони Тасев, Борислав Дамянов и Ивелин Илиев-Шакири. На няколко пъти и петричките футболисти имаха шанс за отбелязване на гол, но неопитността си каза думата в завършващата част на удара срещу противниковата врата.

След мача треньорът на „Монтана” Венцислав Иванов коментира: „Доловен съм от играта и резултата. Два различни състава пуснахме с колегата Светлан Кондев в двубоя. Има какво още да се желае. Надявам се до мача бараж срещу 12-ия от Ефбет лига да изчистим допуснатите грешки в контролите, които ни престоят срещу „Миньор” (Перник), ЦСКА-1948, „Септември” (София) и „Пирин” (Благоевград)”.

Старши треньорът на „Беласица” Саша Симонович също даде мнение за изиграната контрола: „Неприятна загуба, но нарочно търсим силни противникови отбори, за да видим на какво ниво се намираме в момента. Сами си вкарахме 4 от общо 5 гола в двубоя след индивидуални грешки. Загубихме от отбор, дългогодишен член на първа лига, сега отново кандидат за връщане отново в голямото футболно семейство. В отбора на „Монтана” играят доста опитни футболисти, в момента надграждат тима преди мача бараж с още две нови класни попълнения. Следната възраст на отбора ни в момента е 22 години, като в двубоя пуснах в игра двама 17-годишни, става дума за Мартин Стойков и Костадин Николов. Първият от тях дори можеше и да отбележи гол. В мача приложихме тактиката, която тренирахме досега на стадион „Цар Самуил” – по-прибрана игра отзад, балансираност в средата на терена и на 20 метра от вратата. Опитът си каза думата и победи младостта. Независимо от загубата, която е неприятна, поздравявам момчетата за това, че дадоха всичко, на което са способни, и изпълниха указанията ми. При 0:0 Димитър Стоев не успя да простреля противниковия вратар, при 2:0 не успя Марти Таушанов, веднъж не успя и младият Мартин Стойков. Радвам се, че нямаше личностни обвинения, което е залог, че колективът се гради. От две години отборът на „Беласица” няма победа на чужд терен. С Георги Петров сме в непрекъснати контакти и той като отговорник по селекцията ме уверява, че нещата ще се оправят. Той е сериозен и отговорен човек, разбира от футбол и се надявам в най-скоро време на привлечем няколко класни футболисти. Призовавам любителите на футбола в Петрич да проявят още малко търпение. Дошъл съм да направя нещо значимо в Петрич и смятам, че ще успея, разбира се с общи усилия”.

На въпроса вярна ли е информацията, че е спряган за старши треньор на „Левски” (София), Саша Симонович отговори така: „За всеки треньор е мечта да оглави треньорския щаб на гранда „Левски”. На този етап нямам покана от собственика на синия клуб Наско Сираков. Възможно е един ден и това да стане. Сега усилията ми са насочени към изграждане на стабилна „Беласица”. Очаква ни много работа с колегите. Трябва да бъдем позитивни и търпеливи. Заедно ще постигнем целите си”.

Следваща контролна среща на „Беласица” ще бъде в сряда, 17 юни, срещу отбора на новака в Ефбет лига, отбора на ЦСКА-1948, където водач на нападението е голмайсторът Андон Гущеров, рожба на ДЮШ на „Беласица” (Петрич). Контролният мач ще се играе на националната спортна база в Бояна.